Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 jul 2019

Analyse: het weekend was verraderlijk voor Bitcoin en Altcoins

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Uiteraard brengen we na het weekend een update van de koersen. Ook praten we je bij over de ontwikkeling van de marktkapitalisatie.

Verslag marktkapitalisatie

De Bitcoin en meeste cryptomunten verdeelden vrijdag een marktkapitalisatie van $ 257,6 miljard. Tijdens het weekend leek dit lange tijd te stijgen. Rond middernacht van vrijdag op zaterdag werd zelfs een hoogtepunt van $ 270 miljard bereikt. Hierna daalde de marktkapitalisatie gestaag om op zaterdagochtend vanaf 10 uur binnen minuten een duikvlucht te maken naar $ 250,8 miljard. Hierna volgde voorzichtig herstel met opwaartse trend. Een tweede flash crash, gisteravond om 22.30, deed de markt opveren. Gelukkig herstelden de koersen direct. Dit stemde de Aziatische markten positief. De marktkapitalisatie is nu dan ook terug op het niveau van $ 255,1 miljard en lijkt stijgende.

De dominantie van de Bitcoin bedroeg vrijdag 67,24% en is nu 67,21%. Dit leidt tot een wat verraderlijk beeld voor de koersen van de Bitcoin en de meeste Altcoins. Dat zie je hierna.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag noteerden we voor de Bitcoin € 8.740,58, Ethereum (ETH) volgde met € 193,06 en Ripple (XRP) sloot de top 3 met € 0,2784. Vandaag zien we dat de nieuwe week met een wat verraderlijk beeld begint. Zo zijn ondanks de groene dagkoersen de weekresultaten voor Bitcoin en Ethereum negatief. De Ripple (XRP) ligt dan weer als enige in de top-3 boven de koers van vrijdag, maar ook hier met negatieve weekkoers. Het is dus goed kijken wat het resultaat per munt nu echt geweest is. De Bitcoin-koers in dollars bedraagt vandaag $ 9.658,-  ten opzicht van de $ 9.735,- van vrijdag. De grens van $ 10.000,- is dus iets verder uit het zicht. Met onderstaande grafiek brengen we de actuele situatie in kaart.

Crypto-analyse 29 juli: verraderlijk beeld koers Bitcoin en koersen Altcoins na het weekend. Live koersen vastgelegd om 7.55 uur.
Crypto-analyse 29 juli: verraderlijk beeld koers Bitcoin en koersen Altcoins na het weekend. Live koersen vastgelegd om 7.55 uur. Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we hoe veel groene dagkoersen en rode weekkoersen een vertekend beeld geven. De Dash (DASH) verliest met 2,84% het meest en Ontology (ONT) is met 3,47% de grootste stijger van de afgelopen 24 uur. Gemiddeld bewegen de koersen in een bandbreedte van + en – 1,5%. De meeste weekkoersen zijn rood, met uitzondering van Huobi Token (HT), Tezos (XTZ) en OKB (OKB).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: het weekend was verraderlijk voor Bitcoin en Altcoins
Sluiten