Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 14 aug 2017
Leestijd: 4 minuten

Andere zaken dan muziek die je op Spotify kunt streamen

Kies je voor Apple Music of Spotify. Onze voorkeur heeft Spotify. Niet enkel voor de beste, maar ook omdat je veel meer dan enkel een muziekje hier en daar kunt afspelen. Hierbij aantal andere zaken dan muziek die je via de dienst kunt streamen. Wat is Spotify toch top.

Luisteren naar audiobooks

Boeken, ze worden gelukkig nog genoeg gelezen. Toch genieten steeds meer mensen van e-readers of luisteren naar audiobooks. Wist jij dan ook dat je audiobooks via Spotify kunt beluisteren? De nieuwste boeken kun je helaas niet op het medium vinden, maar klassiekers zijn er genoeg. En met klassiekers bedoelen we dan ook écht klassiekers. De stukken van William Shakespeare bijvoorbeeld en vind je ook ‘The Great Gatsby’ op Spotify. Zoeken op ‘Audiobooks’ levert je bijvoorbeeld al een afspeellijst op.

Een taal leren

Waar wij op de fiets naar werk Spaanse podcasts leren om onze talenknobbel voor de reis naar Colombia op orde te krijgen, kan dat ook via Spotify (en via Netflix). Ja, de kwaliteit is misschien iets minder dan een échte taalcursus en vloeiend Spaans erdoor spreken zul je niet. Echter is dit een prima manier om de basis onder de knie te krijgen. Wat fijn is, is dat je gesproken talen hoort, wat toch anders is dan het enkel leren van een taal uit een boekje. Je vindt verschillende talen, zoals Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees! Door te zoeken op ‘Learn Spanish’ krijg je een afspeellijst voor je.

Lachen, gieren, brullen om comedy

Ja, het aanbod van Spotify is diverser dan je misschien wel dacht. Via iCulture achterhaalden we dat je via het medium ook je lachspieren kunt kweken. Dan gaat het niet enkel om legendarische nummers die van cabaretiers afkomstig zijn, maar ook om gehele shows. Je kunt luisteren naar Nederlandse toppers zoals Hans Teeuwen. Ook kun je genieten van sterren uit andere delen van de wereld zoals Jim Jefferies. Zo kun je ook internationale lachsalvo’s laten afgaan!

Bekende speeches

Geloof het of niet, maar je kunt je spreekvaardigheden ook naar een hoger niveau tillen met Spotify. Dit aangezien er allerlei indrukwekkende speeches op het medium staan. Dit zijn enerverende spreekstukken van (levende) legendes uit onze geschiedenis. Bekende speeches die de wereld hebben veranderd en waar je gegarandeerd weer met open mond naar zit te luisteren van mensen als Martin Luther King en Barack Obama.

Maanlandingen en NASA-missies meebeleven

Heb jij de maanlanding gemist maar wil je dat gevoel van euforie ook meemaken? Of dat gevoel simpelweg weer eens herbeleven? Dat is mogelijk. Je vindt via de muziekdienst namelijk teksten van NASA-missies. Zo kun je het moment meemaken dat je Neil Armstrong tijdens de Apollo-missie vertelt dat ‘ie op de maan stapt. “One Small Step For Man, One Giant Leap For Mankind.” Bron.

Even tot rust komen door middel van meditatie

Het medium biedt je een manier om heerlijk tot rust te komen. Je kunt namelijk mediteren via Spotify. Dit aangezien er allerlei geestverruimende muziek op de dienst te horen is. Uiteraard zijn deze liederen voorzien van een verteller die je door middel van het nummer en zijn stem bij de hand neemt. Heb je stress? Dan is dit een manier om daar vanaf te komen. Zoek bijvoorbeeld op ‘Meditation’ en je komt allerlei ontspannende muziek tegen.

Radio luisteren

Heb je even geen zin om zelf nummers op te zoeken en wil je gewoon naar de radio luisteren? Daar hoef je geen aparte applicatie of website voor te gebruiken. Spotify biedt namelijk allerlei radiostations aan. Je klikt in de menubalk op ‘Radio’. Vervolgens kun je uit allerlei genres kiezen en zo de tofste tunes op een door jou te kiezen radiostation beluisteren. Chill!

Podcasts

Podcasts zijn hot. En geloof het of niet, Spotify staat ook vol met Podcasts. Je hebt dus geen speciale Podcasts-app meer op je telefoon te hebben, in Spotify vind je een groot aanbod. Wij zouden echter nog wel graag een Podcast dashboard binnen Spotify willen zien. Zoek je overigens nog goede Podcasts? In onze rubriek Podcast Tuesday wordt iedere week een topper uitgelicht.

Zo, nu kun je heel wat meer uit je Spotify account halen dan enkel muziek luisteren. Zo kun je zaken leren, in een scheur liggen en even lekker ontspannen. Handig, toch?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Andere zaken dan muziek die je op Spotify kunt streamen
Sluiten