Mark Hofman
Mark Hofman Digital 16 nov 2020

10 gratis Android apps die het proberen meer dan waard zijn!

Zonder apps komen we met onze smartphones, die we anno 2020 meer gebruiken dan ooit tevoren, niet heel erg ver. Maar het aanbod in de Google Play Store is gigantisch. Dus, als jij een Android smartphone hebt en je wilt toffe apps downloaden. Welke moet je dan hebben?

In dit artikel, en in de video hierboven, geef ik je het antwoord op die vraag. Deze 10 gratis apps zijn het proberen, naar mijn idee, meer dan waard!

10 gratis Android apps

Deze lijst biedt voor ieder wat wils, maar zijn voornamelijk gebaseerd op de wensen van de redactie. Het gaat daarbij ook niet om een ranglijst, dus de applicaties staan niet op volgorde.

Zijn we een applicatie vergeten in de lijst, laat het ons dan gerust weten via Instagram! We zijn via deze link te volgen!

#1 Podcast Addict

De Podcast Addict app is een perfecte app voor podcast verslaafden. Dat is dan ook de reden dat de applicatie zo heet. Een ontzettend handig app met meer dan een miljoen podcasts tot je beschikking. Je kunt er dus niet alleen je favoriete podcasts mee luisteren, maar ook gewoon lekker de boel ontdekken. Wie nog niet verslaafd was aan podcasts, die zal dat zeker zijn na het gebruik van de app.

#2 Feedly: heerlijke nieuwsfeed voor Android

Ik gebruik Feedly dagelijks voor mijn werk, maar ook voor jou is deze app best handig. Het is een RSS Feed waarin je allerlei verschillende nieuwskanalen kunt zetten. Je kunt een eigen lijst maken met tech-nieuws, gamenieuws, sportnieuws en ga zo maar door. Wanneer een website die je hebt toegevoegd een artikel heeft gepubliceerd, verschijnt deze in de lijst. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws via één plek.

Android apps gratis
Feedly voor Android (Afbeelding: Feedly)

#3 LastPass

Met veel verschillende accounts voor verschillende diensten en websites heb jij natuurlijk een hele lading unieke wachtwoorden. Want jij kiest ervoor om niet hetzelfde wachtwoord voor ieder account te gebruiken, want dat is hartstikke onveilig. En jullie zijn natuurlijk zo verstandig als de neten, dus dat accepteren jullie niet! Het enige nadeel is dat je, als je een beetje bent zoals ik, hooguit 1 wachtwoord kan onthouden. LastPass is een gratis wachtwoordmanager die al je wachtwoorden veilig bewaard. Je beveiligt de app, gaat vervolgens naar een inlogpagina, logt in bij LastPass en de app vult automatisch je gegevens in. Niet alleen veilig, maar ook handig!

#4 Todoist: beste to-do app voor Android

Als we verder gaan op mijn vergeetachtige kwaliteiten is Todoist ook ontzettend makkelijk. Er is een betaalde versie van de app, maar ik gebruik zelf al twee jaar lang de gratis versie. Het is een to-do app die al je taken, die je echt niet wilt vergeten, op een rijtje zet. Je maakt projecten aan, koppelt taken aan een datum en hebt beschikking tot een handig overzicht voor de hele week. Erg makkelijk, zeker als je een keer per week even de tijd neemt om je complete hersenpan te legen in de app.

#5 DuckDuckGo

We kunnen wel stellen dat we anno 2020, dankzij een klein pandemietje, bijna fulltime op het internet leven. Dat betekent wel dat het steeds belangrijker is dat we onze veiligheid waarborgen. Iets waar DuckDuckGo je makkelijk bij helpt. De browser is gericht op privacy en zorgt ervoor dat je gegevens niet getraceerd worden. Geen cookies, geen cache en geen browsergeschiedenis. Althans, wanneer je de app niet opschoont na je gebruik zal er zeker hier en daar wat blijven hangen. Maar je hebt dus de mogelijkheid om alle gegevens te wissen met één druk op de knop.

Android apps gratis
DuckDuckGo voor Android (Afbeelding: DuckDuckGo)

#6 Tasty: watertanden op Android

Ik ben gek op koken, maar doe het eigenlijk veel te weinig. We zitten tegenwoordig bijna de hele tijd binnen en daarom is het lekker om jezelf om te scholen tot een ware chefkok! En hoe kan je dat beter doen dan met de Tasty app! De applicatie biedt honderden verschillende recepten aan en dankzij de korte behapbare video’s weet je in no-time wat je nodigt hebt en hoe je het gerecht maakt. En of je nu opzoek bent naar een gezonde lunch, een vette hap, een heerlijke maaltijd of je bakkunsten wilt verbeteren: met de Tasty app is het zo gepiept!

#7 Duolingo

Over tijd teveel gesproken: ga lekker zitten en laat je talenknobbel groeien. Iets dat je met Duolingo ontzettend makkelijk kan doen. Spreek je binnen een week vloeiend Japans of Spaans? Dat zeker niet, maar de applicatie helpt je zeker op weg! Naast het feit dat je een nieuwe taal leert, is het ook heel erg leuk om dagelijks in de weer te zijn met Duolingo. Je behaalt levels, krijgt rewards en Habla rápidamente una palabra sobre la frontera (Spreekt binnen no-time een woordje over de grens). Dat stukje is dan misschien wel van Google Translate gehaald, maar het maakt Duolingo niet minder leuk.

Android apps gratis
Duolingo voor Android (Afbeelding: Duolingo)

#8 Google Keep: heerlijke notitie-app op Android

Google Keep is een uitstekend alternatief voor de notitie-app van je smartphone. Het fijne aan Keep is dat het op meerdere platformen ondersteund wordt. Het is beschikbaar voor Android, iOS, Windows en Mac! Hierdoor heb je altijd toegang tot je notities en dat is heel erg fijn.

#9 Credit Karma

Loop je soms de hannesen met je geld en snap je aan het eind van de maand niet waar het allemaal gebleven is? Nou, je bent zeker niet de enige! Maar gelukkig heb je met Credit Karma de mogelijkheid om enigszins grip te krijgen op je uitgaven. Je krijgt niet alleen een duidelijk overzicht van de uitgaven, maar ook van je inkomsten. Een handige, en bijna leuke manier, om even alles goed in kaart te brengen.

#10 Tripadvisor

Tripadvisor. Enerzijds is het een hartstikke goede aanrader, maar anderszijds is het een beetje een rare om op dit moment te delen. Met de app kan je namelijk leuke dingen ontdekken in de buurt. En dan hebben we het zeker over heerlijke restaurants, toffe musea en bioscopen. Maar goed…daar hebben we geen hol aan op het moment. Waar je wel wat aan hebt is dat Tripadvisor ook leuke wandelroutes en plekjes in de buurt van je locatie aanraadt. Dus als jij je nu echt verveelt en echt even het huis uit moet, dan kan je via deze weg dus hele leuke dingen ontdekken.

Android apps gratis
Tripadvisor voor Android (Afbeelding: Tripadvisor)

Meer Android apps?

Ben jij een echte smartphone-liefhebber die altijd opzoek is naar nieuwe applicaties? Check dan ook zeker even onze andere artikelen waarin we opzoek gaan naar de tofste Android apps! Een overzicht van deze artikelen is via deze link te vinden!

Reageer op artikel:
10 gratis Android apps die het proberen meer dan waard zijn!
Sluiten