Mark Hofman
Mark Hofman Apps 3 aug 2020

Android 11 neemt afscheid van oude vertrouwde ontwerp-feature

Google is druk bezig met Android 11, het nieuwe besturingsysteem voor je Android-smartphone. Het systeem zal niet alleen iets anders werken, maar komt er ook zeker anders uit te zien. Zeker op het gebied van media lijkt er nogal wat te veranderen.

Sinds we ons kunnen herinneren zien we op Android, wanneer we muziek afspelen, de voorkant van een album of single. Deze is op het vergrendelscherm te zien in het blok waar je de muziek ook mee bedient. Erg handig, maar Google voert wat dat betreft veranderingen door in Android 11.

Android 11 zonder albumcovers

Om te laten zien welke media actief is, liet Google in Android altijd de cover van een album of single zien. Hierdoor zag je in een ogenblik welk nummer er afspeelde. Geen functionaliteit die het verschil wist te maken, maar na jaren wel kenmerkend voor het besturingsysteem. Ondanks het feit dat deze in Android 10 nog een blur effect kreeg, lijkt Google er in Android 11 vanaf te stappen. Dat is in ieder geval het nieuws dat een medewerker van Google bekend maakt. In de Issue Tracker liet hij weten:

Voor een aantal gebruikers, die het grote herontwerp van de Media controls hebben ingeschakeld, is dit overigens al het geval. Er zijn flink wat mensen die het vertrek van de albumcovers als iets negatief zijn. Er zijn ook zeker mensen die blij zijn met de keuze. Het grote blok neemt aardig wat ruimte in van het vergrendelscherm, waardoor toffe wallpapers misschien niet meer goed te zien zijn.

Android 11 Google
Het gaat veranderen (Screenshot: 9to5Google)

Door het plaatje van het album of de single weg te halen, zijn de media controls een stuk compacter geworden. Er zijn apps waarbij het al mogelijk is om de player uit te verbergen, maar zeker niet allemaal. Doordat Google zelf de verandering doorvoert, heeft iedereen binnenkort een schoner vergrendelscherm in Android 11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android 11 neemt afscheid van oude vertrouwde ontwerp-feature
Sluiten