David van Benthem
David van Benthem Smartphones 3 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Android 11 gaat je waarschuwen: draadloos opladen nog gemakkelijker

Er komt een nieuwe feature naar Android 11 die telefoongebruikers gaat waarschuwen. De waarschuwing is gericht op het draadloos opladen. Laad je telefoon niet op terwijl je dat wel probeert? Dan krijg je een melding.

Dat meldt een gebruiker op Reddit samen met 9to5Google. De gebruiker laat zien dat er dan ‘Realign phone to charge wirelessly’ op Engelse toestellen komt te staan. Vertaald betekent dat je je telefoon beter moet neerleggen om je telefoon draadloos te laten opladen. Het is niet de eerste nieuwe feature die op Android 11 zou kunnen komen. Ook wordt verwacht dat er een tijdschema’s voor afwisselende donkere en lichte thema’s komt. Daarnaast zou je ook met gemak je scherm moeten kunnen gaan opnemen.

Wat zit er achter de waarschuwing?

Nu vraag je je misschien: hoe werkt deze feature? Er zijn vermoedens dat de laadsnelheid wordt gemonitord. Als die lager is dan je telefoon verwacht, dan kan je de aanname maken dat je telefoon niet goed op de oplader ligt. Want zelfs als je telefoon niet goed op je draadloze oplader ligt, kan hij opgeladen worden.

Het zou kunnen dat de nieuwe feature exclusief voor Pixel 4 toestellen beschikbaar wordt. Bij Pixel 3-toestellen kreeg je de melding met dezelfde softwareversie (voor ontwikkelaars) namelijk niet te zien. Pixel 2 ondersteunen draadloos laden niet.

Draadloos laadstation
Een voorbeeld van een draadloos laadstation (Bron: Kruidvat)

Komt de waarschuwing van het draadloos laden naar Android 11?

Of de handige feature naar de officiële versie van Android 11 komt, is nog niet duidelijk. De nieuwe versie van Google’s besturingssysteem komt waarschijnlijk in de herfst van dit jaar uit.

Draadloos opladen werd voor het eerst mogelijk op de Samsung Galaxy Note 5 en S6 edge plus. Deze manier van opladen voor telefoons wordt ook wel QI genoemd. Dat is afgeleid van het Chinese woord ‘qi’. Dat woord betekent letterlijk ‘lucht’, maar betekent vrij vertaald ‘energiestroom’ of ‘levenskracht’.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android 11 gaat je waarschuwen: draadloos opladen nog gemakkelijker
Sluiten