Mark Hofman
Mark Hofman Digital 9 sep 2020

Android 11 rolt uit: OnePlus, Xiaomi en Oppo smartphones voorzien

Wie een smartphone van OnePlus, Xiaomi of Oppo heeft kan helemaal los met Android 11. Google maakte gisteravond bekend dat het nieuwe besturingssysteem uitgerold wordt.

Normaal gesproken wordt het nieuwe besturingssysteem eerst alleen op de Google Pixel smartphones uitgebracht. Daar komt dit jaar verandering in. Ook mensen met een smartphone van OnePlus, Xiaomi of Oppo kunnen aan de slag.

Android 11 een feit

Welke smartphones precies de Android 11 update krijgen is op dit moment nog niet helemaal bekend. Wel weten we bijvoorbeeld dat de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro in aanmerking komen. Daarbij zijn ook de Oppo X2 en Oppo Reno 3 voorzien van de update. Xiaomi heeft tot nu toe de Android 11 update aangekondigd voor de Mi 10 en Mi 10 Pro. Wel weten we dat mensen met een Google Pixel smartphone goed zitten. Al moet je minstens de Google Pixel 2 hebben.

Android 11 is, zoals gewoonlijk, weer voorzien van een flinke lading nieuwe functionaliteiten. Via een blogpost ligt Google alles netjes voor je uit en vertellen ze je exact wat er nieuw is. In dit bericht is onder andere te lezen waar de focus van het besturingssysteem ligt. Android 11 richt zich “op conversaties, verbonden apparaten, privacy en nog heel veel meer”. Desondanks lijkt het besturingssysteem voornamelijk bestaande functionaliteiten te verbeteren.

Vernieuwingen

Zo is een van de grootste toevoegingen dat Google groepsgesprekken van chatapps speciale meldingen krijgen. In het drop-down menu, waar je al je notificaties checkt, krijg je een soort Facebook Messenger-achtige bubbel te zien. Google denkt dat groepsgesprekken hierdoor toegankelijker zijn en minder storen.

Naast de introductie van nieuwe functionaliteiten zien we ook qua ontwerp verschil. Er is bijvoorbeeld een nieuw venster voor de bediening van je media en een gloednieuw smart home menu. Deze is te bereiken wanneer je de power-knop lang ingedrukt houdt. Daarbij heeft Android nu ook eindelijk een gloednieuwe screenshot menu, van waaruit je het scherm eindelijk op kan nemen. Iets dat iOS-gebruikers al tijden konden, maar Android-gebruikers (standaard) nog niet.

Interesse in al het nieuws dat Google je met Android 11 te bieden heeft? Check dan hier het document van het bedrijf zelf.

Reageer op artikel:
Android 11 rolt uit: OnePlus, Xiaomi en Oppo smartphones voorzien
Sluiten