Android 11 rolt binnenkort uit voor Sony Xperia, deze modellen doen mee

Sony heeft laten weten wanneer eigenaren van Sony Xperia-toestellen kunnen rekenen op de Android 11-upgrade. Zoals het er nu naar uitziet wordt er slechts één midrange model geüpgraded naar de meest recente versie van Android. Staat je toestel niet op dit korte lijstje, dan hebben we helaas slecht nieuws.

Wanneer er een verse Android-upgrade voor de deur staat, dan houdt dat in dat we kunnen rekenen op twee dingen: we krijgen heel veel nieuwe functies voorgeschoteld én we moeten nog maar eens zien wanneer die upgrade dan eindelijk verschijnt voor onze toestellen. Smartphones van Google en OnePlus kunnen bijvoorbeeld snel rekenen op Android-updates én -upgrades, terwijl andere fabrikanten er meestal wat langer over doen om iets voor elkaar te krijgen. Meestal komt dat door de software, die dusdanig verschilt van het kale Android waardoor het noodzakelijk is verschillende onderdelen te testen.

Android 11 voor Sony Xperia-toestellen

Zoals het er nu naar uitziet krijgen slechts vijf toestellen vanaf deze maand de upgrade naar Android 11. De Sony Xperia 1 II, het toptoestel van het afgelopen jaar, krijgt de update nog voor het einde van 2020 (zodat die eigenaren het jaar nog een beetje goed kunnen afsluiten). Ben je in het bezit van een Sony Xperia 5 II of een Sony Xperia 10 II? Geen nood, weet dat je in januari 2021 aan de beurt bent. 2020 sluit je dan misschien niet helemaal lekker af, maar het is wel fijn dat 2021 dan goed begint. De Xperia 10 II is meteen ook het enige midrange toestel dat mag rekenen op de upgrade.

Sony Xperia 5 II
Het toestel (Afbeelding: Sony)

Niet voor iedereen goed nieuws

De andere twee toestellen die eveneens Android 11 krijgen, zijn de Xperia 1 en Xperia 5, die vorig jaar uitgebracht werden door de Japanse elektronicagigant. Hun upgrades verschijnen in februari 2021. Andere moderne toestellen binnen de Xperia-lijn, zoals de 10 en 10 Plus, staan niet op deze lijst. Vooralsnog is het niet duidelijk of Sony ook deze toestellen het nieuwe Android gunt. Daar kan later natuurlijk nog verandering in komen, maar voor nu is het jammer om te zien dat Sony geen langere ondersteuning garandeert voor toestellen die iets meer dan een jaar oud zijn.

Sony

Reageer op artikel:
Android 11 rolt binnenkort uit voor Sony Xperia, deze modellen doen mee
Sluiten