Android in 2020: de 5 beste gratis apps van het jaar

In Google’s Play Store staan miljoenen apps. Deze apps creëren potentie voor je smartphone om zo veel meer te zijn dan alleen een gadget waarmee je belt en berichten verstuurt. En het mooie is; veel goede apps kun je gewoon gratis downloaden op je Android-toestel.

We begrijpen het goed als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken. In de Play Store staan namelijk bijna drie miljoen apps. Tussen die miljoenen apps staan veel geweldige apps, maar er staat ook veel zooi. Hieronder vind je een kleine greep uit de beste gratis apps van 2020.

Gratis Android app van Adobe: Adobe Photoshop Camera

Een van de beste apps voor wie graag met filters speelt is deze gratis app van Adobe. Nee, de app is geen uitgebreid programma voor het bewerken van foto’s, maar laat je wel allerlei filters over foto’s leggen. Laat je dus niet misleiden door de naam. Met Adobe Photoshop Camera maak je direct vanuit de app foto’s. Op die manier kun je voordat je de foto maakt door de verschillende filters scrollen om te kijken wat het beste past bij de setting. En dat zijn er veel; meer dan 80.

Adobe Photoshop Camera
Adobe Photoshop Camera (Afbeelding: Adobe)

Tekenen op je Android smartphone: Color by Numbers Oil Painting

Tijdens het afgelopen jaar hebben velen van ons een nieuwe hobby ontdekt en velen van ons ook een nieuw talent ontdekt. Bijvoorbeeld voor tekenen. Daarvoor heb je overigens helemaal geen pen en papier nodig anno 2020; download simpelweg de Android-app Color by Number Oil Painting en laat je creativiteit in de vrije loop. Zolang je maar niet buiten de lijntjes kleurt.

Color by Number Oil Painting is een van de beste teken-apps. Dat komt met name doordat de app honderden gedetailleerde afbeeldingen heeft in verschillende categorieën. Er worden dagelijks nieuwe afbeeldingen toegevoegd aan de ruime collectie zodat je je nooit hoeft te vervelen.

Color by Numbers Oil Painting Android
Color by Numbers Oil Painting (Afbeelding: Veraxen Ltd)

Een topper nu musea dicht zijn en reizen niet kan: Google Arts & Culture

Google Arts & Culture is een app die je een kijkje binnenin musea geeft vanuit je eigen woonkamer. De app is niet nieuw maar krijgt regelmatig updates en nieuwe content waardoor hij interessant blijft. Het is eigenlijk een soort grote verzameling van musea en hun inhoud. Zo kun je bijvoorbeeld virtuele (en VR) tours door musea maken in de app, kunstwerken van dichtbij bekijken en meer leren over wat er schuilgaat achter alle kunstwerken. Deze app op Android is perfect voor wanneer je even klaar bent met de slechte content op Instagram en behoefte hebt aan het echte originele werk.

Google Arts Culture app
Google Arts & Culture app (Afbeelding: Play Store)

Android app voor wie zich verveelt: Bitmoji

Je hebt de avatars van Bitmoji ongetwijfeld wel eens langs zien komen op verschillende social media- en chat apps. Bitmoji is een simpele app die niet handig of leerzaam is, maar wel leuk. Maak op de app je eigen avatar, download vervolgens alle stickers waar jouw bitmoji op staat en gebruik die te pas en te onpas in iedere chat.

Bitmoji Android app
Bitmoji (Afbeelding: Bitmoji)

Voor wie (geen) groene vingers heeft: SmartPlant

Waar Bitmoji een app puur voor vermaak is, is SmartPlant wel ontwikkeld om je iets te leren. Of in ieder geval om je te helpen. Dit is namelijk dé Android app voor wie planten in huis heeft en wel wat hulp kan gebruiken.

SmartPlant is in wezen een database waar allerlei planten in staan. De app bevat allerlei informatie over welke verzorging de verschillende planten nodig hebben. Weet je niet hoe de plant heet die je voor je hebt? Dan kun je ook de barcode op de pot scannen, zoeken per categorie of bijvoorbeeld een foto van de plant maken waarna de app de juiste naam er vanzelf bij zoekt.

smartplant Android app
SmartPlant app (Afbeelding: Play Store)

Heb je nog wat vrije MB’s over op je smartphone? Check dan ook deze 10 goede en gratis Android-apps.

Reageer op artikel:
Android in 2020: de 5 beste gratis apps van het jaar
Sluiten