Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 dec 2018

Android 9 Pie rolt eerder uit voor Galaxy S9 (Plus) dan verwacht

Samsung beloofde ons eerder dit jaar dat Android 9 Pie begin januari beschikbaar zou zijn voor de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus. Maar waar Huawei zich dit jaar aan haar belofte gehouden heeft, doet de Koreaanse producent dat niet. Android 9 Pie rolt namelijk niet uit in januari, maar een stukje eerder. En dat vinden we alles behalve erg. 

Android 9 Pie eerder voor Samsung Galaxy S9

Eerder dit jaar liet Samsung ons weten dat we Android 9 Pie voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus begin januari konden verwachten. De mensen die heel benieuwd waren naar het besturingsysteem konden de beta gewoon op hun telefoon zetten, maar de final versie bleef dus nog even uit. Maar waar de kerst bijna aanstaande is, lijken deze sferen ook Samsung te raken. De producent komt eerder met de update dan we dachten. Sterker nog: het is op een plek ter wereld al uitgebracht.

Samsung voorziet haar Galaxy S9 en S9 Plus van het nieuwe Android 9 Pie besturingsysteem als een soort kerstcadeautje. Waar hij wereldwijd wel gewoon begin januari te krijgen is, kunnen gebruikers in ons buurland Duitsland nu al aan de haal met de software. Maar wees niet getreurd: alle Beta testers moeten voor het einde van 2018 al voorzien worden van een stabiele versie van Android Pie. Heb je de laatste beta al op je toestel staan, dan is het een kwestie van een kleine update uitvoeren die slechts 158MB groot is. Ben je geen betatester en wil je alleen de final versie op je toestel? Dan zal je nog iets langer dan een week moeten wachten op de komst van het besturingsysteem.

Android 9 pie voor Samsung Galaxy S9 (Plus)

De mensen van SamMobile hebben de update al voor je klaar staan op hun server. Wil je dus niet wachten tot Samsungs besluit om Android 9 Pie vrij te geven? Dan kun je hem nu al op je telefoon zetten.

 

 

 

Reageer op artikel:
Android 9 Pie rolt eerder uit voor Galaxy S9 (Plus) dan verwacht
Sluiten