Cook and learn: Android is je beste buddy in de keuken

Kookboeken zijn passé, dat durven wij gerust te zeggen. Hoe vaak sla jij nou nog een kookboek open? Wij laten ons anno 2017 culinair inspireren op het internet en schakelen de smartphone in als sous-chef. Met deze trucs wordt koken met je smartphone nog gemakkelijker gemaakt.

De culinaire hoogstandjes van Android

Een gerecht om trots op te zijn begint niet in de keuken. Het begint met de voorbereiding buiten de keuken. Denk hierbij aan het maken van een boodschappenlijst tot aan de research naar een geschikt recept.

Zijn vervolgens alle ingrediënten in huis? Dan kom je er waarschijnlijk tijdens het koken achter dat het scherm van je toestel steeds uitvalt. Irritant, want je handen zijn vies dus het toestel wil je niet aanraken. Het YouTube-kanaal Android & You, een initiatief van Samsung, heeft ons dan ook geïnspireerd om het anders aan te pakken. Cook and learn.

Hoe maak je een boodschappenlijstje met Android?

Weg met al dat gekrabbel op papier. Met Android maak je eenvoudig een boodschappenlijst zodat je ‘m te allen tijde in de supermarkt binnen handbereik hebt. Check onderstaande video en je volgende trip naar de supermarkt wordt een stuk efficiënter.

Hoe kan je het scherm aan laten tijdens het lezen van een recept?

Maak kennis met onze grootste frustratie in de keuken. Wij moeten steeds weer het scherm van ons mobieltje aanzetten om de volgende stap van het recept te raadplegen. Android & You verloste ons van deze frustratie. Met Android kun je namelijk zelf bepalen wanneer je je scherm langer aan wilt laten. Superhandig:

Hoe kan voice command je assisteren tijdens het koken?

Als masterchef snappen we dat je denkt geen sous-chef nodig te hebben. Toch heeft zelfs de grootste meester een assistent nodig. Ook jij! Zet dan ook je persoonlijke, digitale assistent Google Now Voice Command in. Door het gebruik van diverse spraakcommando’s zorg jij ervoor dat je zelfs een Japanse sushi-chef de baas bent.

Hoe kan je goede foto’s maken van eten en drinken?

Als je uiteindelijk klaar bent om jouw culinaire creatie uit te serveren is het natuurlijk eerst nog even tijd om ‘m met de rest van de wereld te delen. Via social. Jouw fotografie skills worden dan goed op de proef gesteld dus hulp is natuurlijk welkom. Check hoe de speciale ‘eten-stand’ in de camera app van Android werkt. Het gerecht heeft er nog nooit zo smakelijk uit gezien.

Dit zijn maar een paar video’s die ons tijdens het koken hebben geholpen. Het YouTube-kanaal Android & You staat vol met nog meer tips om het meeste uit je Android toestel te halen. Android geeft nou eenmaal ieder stukje van je leven een upgrade!

Kom met jouw onmisbare Android-tip op Android & You!

Wij weten zeker dat jij ook een tip hebt die iedere Android-gebruiker moet weten. Laat dan ook jouw tip hier achter en wie weet zie je jouw input in de nabije toekomst op Android & You.

in samenwerking met Android

Reageer op artikel:
Cook and learn: Android is je beste buddy in de keuken
Sluiten