Handige Android functies die jouw telefoon-leven nog gemakkelijker maken

Ook al gaan wij er vanuit dat jij veel uit je Android toestel haalt, er zijn altijd nieuwe functies te vinden die jouw telefoon-leven nog gemakkelijker maakt. Die functies vind je nou net in dit artikel! En op het YouTube-kanaal Android & You. Tips voor andere onmisbare Android functies zijn uiteraard welkom.

Autocorrectie uitzetten: Hoe doe je dat?

Autocorrectie is in principe ontwikkeld om als type-assistent te fungeren. Dat we zo min mogelijk spelfouten maken door middel van spellingsuggesties. Deze software wordt dan ook continue doorontwikkeld om jou van steeds betere suggesties te voorzien. Toch zorgt autocorrectie voor de nodige irritaties.

De automatisch spellingcontrole wil je wel eens verkeerd begrijpen en verstuur je daardoor onzinnige stukken tekst. Niet voor niets staat het internet vol met autocorrectie fails. Zet de autocorrectie dan ook uit om dit te voorkomen:

Speciale tekens Android: Hoe kan je speciale leestekens toevoegen?

Hoe je moet typen op een Android telefoon is zo simpel als het kopen van een broccoli in de supermarkt. Een kind kan de was doen. Maar… heb je er überhaupt over nagedacht dat je soms woorden met speciale leestekens moet typen? Zoals conciërge en naïviteit. Reünie is ook zo’n woord dat je dagelijks gebruikt.

Op Android voeg je deze speciale leestekens gelukkig niet toe met ingewikkelde toetscombinaties. In onderstaande video wordt het perfect aan je uitgelegd:

Hoe kan je het LED lampje van je Android telefoon instellen?

Yes, wij zijn bij het ‘handige’ LED lampje van je telefoon aangekomen. Een notificatielampje dat knippert zodra je een bericht krijgt of gemiste oproep hebt.

Aangezien onze phone de hele dag door berichten krijgt is zo’n lampje echt niet chill. Bij een nieuwe telefoon zetten wij ‘m dan ook direct uit. Dat doen we via drie korte handelingen:

Android thema veranderen: Hoe doe je dat?

Unieke aan Android is, is dat je het mobiele besturingssysteem zo goed mogelijk op jouw wensen kunt laten aansluiten. Of beter gezegd, op jouw levensstijl. Check dan ook hoe je een nieuw thema kunt veranderen.

Dit zijn maar een paar tips die ons Android-leven net wat gemakkelijker heeft gemaakt. Er is natuurlijk nog veel mogelijk. Hier vind je bijvoorbeeld alle trucs waarmee je efficiënter met je Android toestel omgaat. En ontdek waarom de smartphone je beste buddy in de keuken is.

Uitgespeeld? Het YouTube-kanaal Android & You staat vol met nog meer tips om het meeste uit je Android toestel te halen. Android geeft nou eenmaal ieder stukje van je leven een upgrade!

Kom met jouw onmisbare Android-tip op Android & You!

Wij weten zeker dat jij ook een tip hebt die iedere Android-gebruiker moet weten. Laat jouw tip hier achter en wie weet zie je jouw input in de nabije toekomst op Android & You.

In samenwerking met Android