Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 jul 2019

Nintendo Switch kan ook draaien op Android (en dit heb je er aan)

De Nintendo Switch is op dit moment al wat ons betreft een fantastische console, waar de afgelopen maanden veel toffe games op zijn uitgekomen. En de aankomende maanden lijkt de stroom aan games niet minder te worden. Tegelijkertijd zijn er ook vernieuwingen gaande. Zo is de Switch Lite aangekondigd, die in september moet uitkomen. En aan de andere kant zijn er creatievelingen die kijken wat er nog meer mogelijk is met de spelcomputer. Daardoor is het nu mogelijk om er Android op te laten draaien en dat brengt veel nieuwe mogelijkheden.

Android op de Nintendo Switch

Een groep slimme kloppen heeft het voor elkaar gekregen om LineageOS 15.1 te porten naar de Nintendo Switch. Dit is origineel gemaakt voor de Nvidia Shield TV, maar kan nu dus draaien op het apparaat van de Japanse producent. Als voordeel daarvan kun je gebruik maken van bijvoorbeeld GeForce Now en op die manier verschillende games te streamen naar de Switch. Maar het is ook mogelijk om diverse Android-games te spelen op de spelcomputer of aan de slag te gaan met multimedia functionaliteiten zoals Netflix, Youtube, Spotify en Twitch.

Op dit moment werkt het nog verre van perfect. In bepaalde apps worden de Joycons van de Nintendo Switch niet goed geregistreerd en is er het risico dat door deze aanpassing je console volledig kapot kan gaan. Wat wel het voordeel is, is dat Android op de Nintendo Switch los draait van de Switch software. Op die manier kun je het ene moment gebruik maken van de Android-omgeving en de keer daarop gewoon je favoriete game spelen.

Op die manier is Android op de Nintendo Switch zeker niet voor iedereen weggelegd, maar het laat wel zien waar creatievelingen toe in staat zijn. Vanuit Nintendo zelf wordt het waarschijnlijk niet goed gekeurd. Meer over het project kun je hier lezen. En voor meer over de Nintendo Switch hebben we hier een overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch kan ook draaien op Android (en dit heb je er aan)
Sluiten