Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 17 feb 2019

Op deze Android features zijn iPhone gebruikers jaloers

Het blijft maar een eeuwigdurende strijd tussen Android en iOS en aan beide kanten zijn er mensen die nooit te nimmer zouden overstappen naar de vijand. Toch zijn er ook gebruikers die ook wel de voordelen van de tegenpartij in kunnen zien en deze durven uit te spreken. Zo zijn dit bijvoorbeeld de Android features, die (sommige) iPhone gebruikers toch ook wel graag op hun toestel zouden willen hebben.

iPhone features bij Android

Een tijdje geleden postte Reddit gebruiker u/guyaneseboi23 de vraag op het forum, welke iPhone features Android gebruikers nou ook graag zouden willen hebben. Andere Redditors gaven gretig antwoord op de vraag en wat Android gebruikers blijkbaar graag willen is onder andere iMessage, scrollen door op de status bar van een pagina te tappen en makkelijk hun smartphone koppelen aan andere apparaten. Vervolgens vroeg u/guyaneseboi23 aan het Reddit volk ook wat ze nou wouden dat hun iPhone zou kunnen, dat een Android toestel standaard kan. Uiteraard kwamen hier weer andere features naar voren en bleken behoorlijk wat gebruikers het aan te durven om een antwoord te geven.

iPhone vrouw boos

Geen Siri

Iets opvallends dat naar voren kwam is dat iPhone gebruikers blijkbaar af willen van Siri en bijna nog meer dan Samsung gebruikers Bixby om zeep willen helpen. En objectief gezien doet Siri het natuurlijk ook minder goed dan bijvoorbeeld Google Assistant of Alexa. Een gebruiker geeft bijvoorbeeld aan dat Siri je doorgaans als antwoord op een vraag laat zien wat hij/zij online heeft gevonden, terwijl Google Assistant gewoon antwoord geeft. Overigens is het mogelijk om Google Assistant net zoals op een Android toestel op je iPhone te gebruiken. Dat kan ironisch gezien via Siri Shortcuts en uiteindelijk krijg je dan de commando “Hey Siri, O.K. Google” om de assistent via je stem op te roepen.

Apple iPhone Siri

Zelf bepalen waar apps staan

Andere gebruikers wouden weer dat ze even veel konden customizen op hun iPhone als Androiders en wat ze vooral graag zouden willen is afkomen van het vaste rooster voor de apps. iPhone gebruikers lijken steeds meer zelf te willen bepalen waar ze een app neerzetten en één van de gebruikers geeft ook aan dat het feit dat apps allemaal bovenaan worden gerangschikt er ook steeds vreemder uitziet, naarmate smartphones groter worden. Verder lijken iOS gebruikers nog jaloers te zijn op de “Always on Display” feature en op het Android multitasken met meerdere schermen.

Wie weet dat Apple hier braaf naar luistert en met de volgende iOS versie wat Android features incorporeert. De laatste tijd lijkt het echter niet echt geweldig te gaan met de iOS updates. Inmiddels is gelukkig het FaceTime probleem opgelost, maar nog steeds blijven gebruikers last hebben van een slecht werkende internetverbinding.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Op deze Android features zijn iPhone gebruikers jaloers
Sluiten