A de Jong
A de Jong | LinkedIn Tech 2 jun 2017

Simpele doch geniale Android-features die we nog niet kenden

Je hebt waarschijnlijk al jaren een telefoon in je broekzak waarvan je nog niet half weet wat er allemaal mee mogelijk is. Een foto vertalen met Google Translate, offline navigeren en zo kunnen we nog even doorgaan. Check deze Android-features, die vooral tijdens je vakantie onmisbaar zijn als je ze eenmaal kent.

Met Google Translate een foto vertalen? Bekijk hier hoe dat werkt!

Hartstikke handig, zo’n vertaal-app op je Android smartphone. Maar je hebt natuurlijk geen zin om de hele menukaart over te tikken als je in een rustiek restaurant in het Toscaanse binnenland zit te dineren.

Is ook niet nodig. Je kunt namelijk gewoon een foto nemen en die laten vertalen. In de video zie je hoe dat moet.

Google offline navigatie: Hoe doe je dat?

De weg vinden in het buitenland is een stuk makkelijker dan hoe je ouders het vroeger moesten doen; met een kaart en heel veel discussies. Tegenwoordig toets je de plaatsnaam in op Google Maps en rijd je naar de bestemming toe.

Een nadeel: Google Maps slurpt je bundel leeg, vooral bij lange afstanden. En dat kan tot hoge kosten leiden. Neem 45 seconden de tijd voor de onderstaande video en je bent voorgoed van dat probleem af.

Routeplanner meerdere adressen: Hoe werkt dat in Google Maps?

Om het navigeren compleet te maken: je kunt ook meerdere tussenstops toevoegen aan je route in Google Maps. Ook hiervoor hoef je geen professor te zijn, maar je moet het net even weten.

Foto’s maken tijdens het filmen: Hoe doe je dat?

Tijdens een vakantie wil je alle ervaringen vastleggen om die al dan niet direct te delen via social media. Foto’s, video’s en dan het liefst alles tegelijk.

Als je dit herkent, ken je vast ook het gevoel dat je tijdens het schieten van een filmpje baalt dat je niet even vlug een foto tussendoor kunt nemen. Je voelt hem aankomen: dat kan dus wel. Check hieronder hoe dat moet.

Android & You

Meer video’s met handige Adroid-features vind je op het YouTube-kanaal Android & You.

In samenwerking met Android & You

Reageer op artikel:
Simpele doch geniale Android-features die we nog niet kenden
Sluiten