Sam Dille
Sam Dille Smartphones 22 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

5 unieke Android-functionaliteiten die je alleen bij Samsung kan vinden

Bijna heel de wereld is onder te verdelen twee kampen: iPhone of Android. Als je in team Android zit, dan is het handig om te weten dat Samsung een paar toffe features heeft die je niet tegenkomt op andere toestellen.

Maar hoe komt het eigenlijk dat Samsung unieke functies heeft? Het antwoord is vrij simpel. Samsung gebruikt een eigen versie van Android, genaamd OneUI. Dat systeem heeft soms net iets andere trekjes, wat zorgt voor wat bijzondere features.

5 Android-features die alleen Samsung-toestellen hebben

We hebben de vijf tofste Android-functionaliteiten op Samsung-smartphones voor je op een rijtje gezet. Deze kan je alleen vinden op Samsung-apparaten.

#1 Voice Focus op Android

Voice Focus is een unieke feature van One UI 5.0, die alleen beschikbaar is op Samsungs nieuwste Galaxy-modellen. De naam verklapt het al een beetje. De functie dempt omgevingsgeluid tijdens een telefoongesprek, zodat je stem altijd en overal goed hoorbaar is. Zelfs in een stampvol café of langs een drukke weg.

Voice Focus werkt niet alleen tijdens het bellen, maar ook bij het videobellen. Veel videocall-apps ondersteunen de Android-functie, waaronder: WhatsApp, Microsoft Teams, Google Meet en Zoom.

#2 6,8-inch dynamisch AMOLED-scherm

Samsung staat bekend om zijn prachtige schermen. Het scherm op de nieuwste Galaxy S23 Ultra is een van de beste die het merk ooit heeft gehad. De Galaxy S23 Ultra heeft een 6,8-inch Dynamic AMOLED-scherm met een helderheid van 1.750 nits.

Dit betekent dat het scherm een bizar helder beeld geeft. Ongeacht of je de resolutie omlaag hebt gezet of niet. Dankzij de slimme 120Hz-technologie, kun je lekker vloeiend scrollen en gamen zonder enige vertraging. Het Android-scherm schakelt snel tussen verschillende resoluties, zodat het zo min mogelijk ten koste gaat van de batterijcapaciteit.

Samsung Galaxy S23 Ultra, Android, Smartphones, Review
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Zet je Samsung-smartphone om tot een computer

Je kunt Samsung-smartphones ook als computer gebruiken, dankzij de DeX-functie. Android introduceerde DeX-technologie voor het eerst op de Galaxy S8-serie. Sindsdien ondersteunt elk vlaggenschipmodel de features, inclusief de nieuwste Galaxy S23.

Met DeX-technologie kan je gebruik maken van een keyboard, muis en monitor. Feitelijk zet je je Android om in een Windows-achtige machine. Hier heb je wél een speciale DeX-kabel voor nodig. Deze kun je hier aanschaffen.

Samsung DeX
Maak van je smartphone een computer! (Afbeelding: Samsung)

#4 Pause USB Power Delivery

Android-toestellen zijn prima om mee te gamen, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat de batterij snel verhit. Hierdoor vertraagt het spel makkelijker en dat gaat ten koste van de gameplay. Gelukkig hebben de nieuwste Samsungmodellen hier een oplossing voor.

Dankzij ‘Pause USB Power Delivery’ wordt de stroom die uit de USB-poort komt direct naar de processor geleid. Tegelijkertijd gaat er zo min mogelijk stroom naar de batterij. Hierdoor warmt de batterij minder snel op en kun je een stuk langer doorspelen.

Android-toestel gaming
Gamen op een smartphone. (Afbeelding: TechRadar)

#5 Geweldige features voor de camera

In de Android-wereld hebben de toestellen van Samsung verreweg de beste camera’s. De smartphones hebben een ultrascherpe camera, die efficiënt kunnen inzoomen en ook bij weinig licht mooie beelden kunnen schieten.

De Galaxy S23 Ultra heeft bijvoorbeeld een van de beste cameraspecificaties in zijn klasse. Het model is uitgerust met vier camera’s aan de achterkant. Een daarvan heeft zelfs een 10x optische zoom! De smartphone biedt ook een 12 MP camera aan de voorzijde met snellere autofocus en Super HDR-ondersteuning om prachtige selfies te maken.

5 redenen waarom Android simpelweg beter is dan de iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!