Android games: dit zijn de 5 beste gratis titels van het moment

WhatsApp, Zoom, Facebook, Instagram, Youtube, Buienradar, Tinder en de NOS-app. Dit is zomaar een greep uit de tien, twintig of misschien wel dertig apps die je op je Android smartphone hebt. Tussen de meer dan 2,7 miljoen apps in de Google Play Store staan niet alleen functionele apps, maar ook apps met voor een beetje ontspanning: Android games.

Gaming apps voor op de smartphone worden steeds populairder. Zo staan er vandaag de dag bijna 400.000 gaming apps in de Play Store. Zoek je een toffe game in de Play Store maar heb je geen idee waar je moet beginnen met zoeken? Check dan hieronder 5 goede Android games.

Meest gedownloade Android games: Subway Surfers

Wie dacht dat Candy Crush Saga de meest gedownloade Android game is heeft het mis. Subway Surfers is namelijk nog vaker gedownload met meer dan 1.2 miljard(!) downloads. Het doel van deze game is eigenlijk hetzelfde: het spel gaat oneindig door en zorgt er daarom snel voor dat je niet meer kunt stoppen met spelen.

Subway Surfers werkt simpel: je ontvlucht in het spel een politieagent en zijn hond over de metrolijn en in de verschillende levels wordt dit uiteraard steeds moeilijker. Het spel is gratis maar er zijn wel bepaalde betaalde levels en aankopen die je in de app kunt doen.

Subway Surfers Android games
Subway Surfers (Afbeelding: Play Store)

Nog een razend populaire Android game: Clash of Clans

Nog een game met honderden miljoenen downloads in de Play Store is Clash of Clans. Ken je deze Android game nog niet? Dan is hij zeker het proberen waard wanneer je verveeld op de bank zit.

Clash of Clans is eigenlijk een strategisch oorlogsspel waarin je zelf een team kunt samenstellen en die ook kunt leiden als je wilt. De developers achter deze app updaten hem regelmatig met nieuwe functies waardoor de game nooit saai wordt.

Clash of Clans Android games
Clash of Clans (Afbeelding: Supercell)

Een soort Weerwolven maar dan op je smartphone: Card Thief

De laatste Android game uit dit rijtje is een ‘kaartspel’ voor op je smartphone. Dit spel is in het bijzonder geschikt voor wie bloedje fanatiek Weerwolven speelt en nu sip thuis zit zonder medespelers vanwege de social distancing regels. In Card Thief kun je even weer die sneaky boef zijn die je ook zo graag bent tijdens een potje Weerwolven.

In het strategische kaartspel is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk steelt en ontregelt zonder dat je betrapt wordt. Dit klinkt wat vaag maar iedereen kan dit spel leren. Of je de juiste tactiek ook uitvindt en onder de knie krijgt is echter een ander verhaal.

Card Thief smartphone
Card Thief (Afbeelding: Play Store)

Android games voor een Eurootje: Chameleon Run

Chameleon Run is echt zo’n game waar je óf heel fanatiek van wordt, heel zenuwachtig van wordt óf heel geïrriteerd door raakt. Hij stelt je reactievermogen namelijk flink op de proef en daar is niet iedereen voor gemaakt.

In supersnelle Android game spring je over allerlei gekleurde platforms en mag je alleen objecten aanraken die jouw kleur hebben. Daarnaast kun je op verschillende manieren springen en kun je ook van kleur veranderen. Dit lijkt makkelijk maar is een stuk pittiger dan het klinkt.

Eentje voor de Star Wars-fans: ‘Star Wars: Knights of the Old Republic’

Star Wars: Knights of the Old Republic (ofwel ‘KOTOR’) is een klassieke role-playing game (RPG). Wie van Star Wars houdt en niet vies is van een RPG is deze game de jackpot. KOTOR is namelijk een van de beste RPG’s die bestaat en zeker een van de beste, al dan niet de beste, Star Wars game die er is.

We moeten wat opbiechten: ook de smartphone versie van deze game is niet gratis. Hij staat toch in dit lijstje omdat hij, aan de bijna 50.000 recensies in de Play Store te zien, zeker je geld waard is.

Knights of the Old Republic
Knights of the Old Republic (Afbeelding: Droidgamers)
Reageer op artikel:
Android games: dit zijn de 5 beste gratis titels van het moment
Sluiten