Hoe je Android optimaal kunt inzetten voor een gezonder leven

Altijd maar weer die goede voornemens die ervoor zorgen dat je een jaar gezonder dan ooit begint. Sporten en gezonde voeding staan vanaf 1 januari met stipt op nummer één. De lente is ondertussen aangebroken, maar in hoeverre ben je nou écht opgeschoten met deze gezonde levensstijl? Juist ja. Weet je wat jij mist? Een gezonde personal assistent. En die vind je in je broekzak.

Android helpt je aan een gezonde levensstijl

Je kunt, zonder dat je het wellicht weet, zo ontzettend veel uit je Android telefoon halen. Om jou hierbij te helpen is het YouTube-kanaal Android & You in het leven geroepen. Wist je bijvoorbeeld dat je een fitnessschema met Android kunt maken en ook je stresslevel ermee kunt meten? Ontdek hoe je Android kunt inzetten voor een gezonde levensstijl.

Bijhouden wat je allemaal op een dag eet? Calorieën tellen maar!

Zonder gezonde voeding, geen gezonde levensstijl. Het kan daarom geen kwaad om je voedingsinname bij te houden door middel van een voedingsdagboek.

In het voedingsdagboek van Android is er uiteraard nog meer mogelijk dan alleen het tellen van calorieën. Je kunt bijvoorbeeld ook inzien hoeveel koolhydraten, vet en suikers er in een maaltijd zitten. In onderstaande video wordt alles piekfijn uitgelegd:

Maak een fitnessschema met S Health

Al bekend met de app S Health voor Android? Dit is dé gezondheidsapp die je ondersteunt om gezonder te leven. Wanneer je ervoor hebt gekozen om met fitness fitter en gezonder te worden zijn consistentie en progressie belangrijk om je doelen te behalen. S Health biedt je een steuntje in de rug. Check it out!

Niet alleen je hartslag meten, maar ook je stresslevel

Menig Android telefoon beschikt ondertussen over een hartslagmeter. Wat je misschien niet wist is dat je met deze hartslagsensor ook je stresslevel kunt meten. Samen met de S Health app. De app kan zelfs op lange termijn patronen herkennen en geeft een melding als je teveel stress ervaart. Dan is het natuurlijk tijd voor vakantie!

Nieuwsgierig geworden en wil jij uitvogelen wat je nog meer uit je Android-device kunt halen? Check dan het YouTube-kanaal Android & You. Android geeft nou eenmaal ieder stukje van je leven een upgrade!

Kom met jouw onmisbare Android-tip op Android & You!

Wij weten zeker dat jij ook een tip hebt die iedere Android-gebruiker moet weten. Laat dan ook jouw tip hier achter en wie weet zie je jouw input in de nabije toekomst op Android & You.

in samenwerking met Android

Reageer op artikel:
Hoe je Android optimaal kunt inzetten voor een gezonder leven
Sluiten