Mark Hofman
Mark Hofman Tech 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Android Apps kopen zonder creditcard? Google accepteert nu contant!

Het kopen van een applicatie in de Google Play Store is bijzonder makkelijk. Je kiest de app die je wil downloaden, druk op de “koop” knop en het bedrag wordt automatisch van je creditcard (of PayPal account) afgeschreven. Maar er zijn landen waarin dit soort zaken alles behalve goed geregeld zijn. En voor die mensen is het heerlijk dat Google vanaf nu ook contant geld accepteert.

Android Apps kopen met contant geld? Google maakt het mogelijk!

Of het nu gaat om de consument in Nederland of Amerika: wat betreft digitalisering is alles ontzettend goed geregeld. Tegenwoordig zijn er nog weinig mensen die hun bankafschriften of rekeningen niet online beheren. Het bestellen van kleding, het laten bezorgen van eten of het kopen van apps: we doen het met onze creditcard, via iDeal of met ons PayPal account. Maar waar dit bij ons bijzonder lekker geregeld is zijn er landen die niet over een stevige constructie beschikken. En voor die landen maakt Google een vrij opmerkelijke, maar goede, wijziging.

Google Play Store apps

India is een land waar het grootste deel van de bevolking een Android toestel heeft, maar geen credit card. De kaart is in het land overbodig en wordt door de bevolking weinig tot niet gebruikt. Wie als inwoner van het land een betaalde applicatie wil downloaden moet dus flink wat moeite doen om dat voor elkaar te krijgen. Mits dat überhaupt al lukt. Gelukkig heeft Google een vrij bijzondere aankondiging gedaan, waar veel mensen toch echt heel blij van zullen worden. De producent maakt het voor mensen in dit soort landen mogelijk om applicaties ook met contant geld te betalen. Dit gebeurt met een feature genaamd “Pending Transactions”.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer een gebruiker uit (bijvoorbeeld) India een applicatie wil downloaden, komt er de mogelijkheid om de transactie op pending te zetten. Dit is mogelijk in de Google Play Store. Wanneer een gebruiker voor deze optie gekozen heeft, krijgt de desbetreffende persoon een betaal-code. Deze code moet getoond worden in een van de lokale verkooppunten die meedoen aan het nieuwe programma van Google. De code wordt gescand, het bedrag van de applicatie verschijnt op het beeld en de persoon kan de boel afbetalen met contant geld. Dit wordt geregistreerd waardoor de desbetreffende app automatisch gedownload wordt uit de store.

Android Apps Google Play Store

De Google Play Store loopt qua omzet van betaalde apps nog aanzienlijk achter op de store van Apple. Door een grote groep gebruikers uit landen als India op deze manier tegemoet te komen probeert Google het gat te dichten.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Apps kopen zonder creditcard? Google accepteert nu contant!
Sluiten