Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 18 dec 2019

Android 11 mogelijk iOS 13 achterna met geweldige Dark Mode functie

Android 11 krijgt op het gebied van Dark Mode een geweldige functie die de iPhone, met iOS 13, al heeft. Dat wordt duidelijk dankzij XDA-developers, die de functie vonden in de Google Issue Tracker.

Android 10 en iOS 13 zijn de eerste mobiele besturingssystemen die een volledige Dark Mode aanbieden. Dat zorgt er niet alleen voor dat je in de nacht de ogen uit je kassen brandt van het felle licht, maar dat zorgt er ook voor de smartphones met OLED-panelen energie besparen. Maar Apple en Google pakken de werkwijze van deze donkere modus beide iets anders aan, waardoor een toffe functie vanuit iOS 13 nog ontbreekt in Android 10. En fans zullen op Android 11 moeten wachten om er mee aan de haal te gaan.

Android 11 krijgt iOS 13 functie voor Dark Mode

Het is ontzettend makkelijk om je smartphone van Light Mode naar Dark Mode te zetten en andersom. Maar het is nog heel veel makkelijker wanneer je smartphone dit geheel automatisch doet. Een functie die de iPhone, sinds de komst van iOS 13, al heeft. Het is met het toestel namelijk mogelijk om Light Mode voor het ene deel van de dag te gebruiken en Dark Mode voor het andere deel. Overdag kan jij alles dus goed zien met een lichter scherm, terwijl je ogen in de avonduren iets meer rust krijgen met een donkerder scherm.

Het is een handige functie die niet beschikbaar is op Android 10. Dat was overigens wel het geval toen het besturingssysteem van Google nog in beta was, maar verdween in de definitieve versie. Dat wil overigens niet zeggen dat het Amerikaanse bedrijf geen plannen heeft om de functie alsnog door te voeren. De mensen van XDA-developers hebben de feature namelijk gevonden in de Google Issue Tracker. Daarin reageerde een Googler op klachten van een gebruiker en in die reactie werd gedeeld dat de functie in een toekomstige versie van Android zou verschijnen. In dit geval: Android 11.

Dark Mode iOS Android Facebook
Dark Mode op iOS Bron: Daniel Korpai

Wanneer dit precies gaat gebeuren is op dit moment niet bekend.

Reageer op artikel:
Android 11 mogelijk iOS 13 achterna met geweldige Dark Mode functie
Sluiten