Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 mei 2019

Beste Android en iOS apps van de week: Angry Birds VR en meer!

Hoe je het ook went of keert: de App Store heeft nooit te weinig apps voor je. Of je nu fan bent van games, productiviteits-apps of social media: alles ligt voor het grijpen. Maar welke applicaties moet je nu eigenlijk echt hebben? Samen met Android Planet en iPhoned bieden wij jou de beste apps van de week. Uiteraard voor Android en voor iOS. 

De beste Android-apps van week 19 – 2019

Deze week zijn de beste Android Apps twee grote apps die enkele belangrijke updates krijgen: Snapchat en Flitsmeister zijn nog beter geworden dan ze al waren. En zoek je een andere browser in plaats van Chrome maar wil je wel alle handige extensies? Check dan Kiwi Browser.

#1 Photographs

Android apps van de week

Photographs geeft je een serie verhaaltjes waar je in terechtkomt, door foto’s die zich steeds uitvouwen. Deze foto’s bevatten puzzels, die ook een rol hebben in de verhaallijn van de game. In het eerste verhaal wordt de dochter van een man ziek, waarna hij in de puzzel een medicijn moet vinden. De bijzondere game rolt zo het verhaal steeds verder uit, waarbij de dochter steeds harder achteruit gaat.

#2 Cultist Simulator

Android apps van de week

Een andere game die een interessant verhaal vertelt, is Cultist Simulator. De kaartgame laat jou de keuzes maken die het narratief beïnvloeden, en is vooral voor de liefhebbers van een mooie verhaallijn bedoeld. Deze speelt zich af in jaren 20 vol goden en mysterie, en zelfs weten hoe de game werkt is onderdeel van ontdekken wat dit spel allemaal biedt.

#3 Philips Hue

Android apps van de week

Met de Philips Hue-app bedien je jouw slimme lampen vanaf je smartphone, en dat gaat nu net een stukje gemakkelijk. De lampenfabrikant heeft de functie ‘Zones’ toegevoegd, waarmee je verschillende lampen in meerdere kamers of juist een deel van een kamer bedient. Waar je eerst de lampen in de keuken en woonkamer alleen als één kamer tegelijk kon uitzetten, kun je er nu een aparte zone van maken. Of verander met een zone alleen de twee lampen bij de tv in een sfeervolle kleur.

De beste iOS-apps van week 19 – 2019

#1 Cineville

Beste apps van de week

Filmliefhebbers kunnen deze app alvast downloaden. Cineville bestaat al langer, maar heeft nu eindelijk een eigen app. Wie een Cineville-pas heeft waarmee je onbeperkt naar de film kan voor een vast bedrag per maand, vindt deze terug in de app. Daarnaast zie je in een uitgebreide agenda wat er allemaal draait en check je er achtergrondinfo en trailers. Cineville richt zich wat meer op arthouse films en kleinere filmtheaters, als tegenhanger van bijvoorbeeld Pathé Unlimited.

#2 Angry Birds AR: Isle of Pigs

Beste apps van de week

De populaire boze vogeltjes van Angry Birds zijn terug van weggeweest. Het spel maakt een comeback in de vorm van augmented reality. Angry Birds AR: Isle of Pigs heeft dezelfde opzet als eerdere Angry Birds-games, maar laat je overal waar je bent in AR spelen. Tof én handig, want hierdoor kun je om het hele spel heen lopen, zodat je precies weet waar je moet mikken om de varkens het leven zuur te maken.

#3 Facebook

Beste apps van de week

Als je Facebook de afgelopen tijd hebt geopend, zul je ongetwijfeld even zijn geschrokken. Het sociale medium heeft zijn herkenbare blauwe design in de kast gelegd en een nieuw, wit jasje aangetrokken. Maar niet alleen het design en logo zijn anders. De focus ligt voortaan meer op evenementen en groepen. Je krijgt bijvoorbeeld meer updates van groepen waar je lid van bent te zien in je tijdlijn, en voorstellen voor evenementen bij jou in de buurt.

Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: Angry Birds VR en meer!
Sluiten