Mark Hofman
Mark Hofman Tech 1 apr 2019

Beste Android en iOS apps van de week: Darkroom en meer!

Hoe je het ook went of keert: de App Store heeft nooit te weinig apps voor je. Of je nu fan bent van games, productiviteits-apps of social media: alles ligt voor het grijpen. Maar welke applicaties moet je nu eigenlijk echt hebben? Samen met Android Planet en iPhoned bieden wij jou de beste apps van de week. Uiteraard voor Android en voor iOS. 

Android: beste apps van week 13 2019

Mensen met een Android smartphone kunnen deze week weer volledig uit te voeten. In de lijst vind je onder andere de perfecte oplossing voor de hole-punch van de Galaxy S10, een fantastische game en een geweldige oplossing voor je overvolle portemonnee.

#1 Tick Tock: A Tale for Two

Samen gamen? Dat doe je perfect met Tick Tock: A Tale for Two. Je speelt niet op één, maar twee smartphones en werkt alsnog aan hetzelfde level. Samen moet je een mysterie op weten te lossen, waar je allerlei puzzels voor moet oplossen. De hints voor een puzzel op het ene scherm, vind je weer op het andere scherm. Maak het extra lastig door niet naast elkaar te gaan zitten. Dat is namelijk niet vereist, want de game werkt ook gewoon online.

Android Apps

#2 Hidey Hole

Een gloednieuwe Samsung Galaxy S10, S10 Plus of S10e in huis? De app Hidey Hole biedt je dan creatieve oplossingen om het cameragat van het toestel vakkundig te verbergen. In de app zijn hiervoor allerlei wallpapers te vinden, downloaden en personaliseren. Pas de helderheid, het contract of de kleuren van een wallpaper in hoe jij het wilt. Hidey Hole zorgt er met een algoritme voor dat de wallpapers precies over het gat vallen.

Android Apps

#3 Dappre

Zit jouw portemonnee ook bomvol met klantenkaarten die je sporadisch gebruikt? Download dan Dappre. Hiermee sla je deze pasjes op in je telefoon. In de app worden ze beveiligd bewaard en kun je ze gemakkelijk aantikken en scannen als je ze nodig hebt. Niet alleen je Bonuskaart of andere kortingskaarten van winkelketens zijn zo op te slaan. Ook clubkaarten van voetbalclubs, een Museumkaart, Bibliotheekpas of VVV-Dinercheque kun je bewaren. Een pasje toevoegen doe je simpelweg door de unieke code te scannen of handmatig in te voeren.

Android Apps

iOS: beste apps van week 13 2019

Wie over een iPhone of iPad beschikt kan uiteraard ook volledig uit de voeten met de apps uit de App Store. Deze week hebben we een lekkere race-game voor je, bieden we je een fantastische fotobewerker en schiet je meer opdrachten in voor Siri dan ooit tevoren.

#1 Rush Rally 3

Rush Rally 3 is slechts een paar dagen oud, en een heerlijke race-simulatie game met flink verbeterde graphics. Race door 72 levels over modder, sneeuw, asfalt en grind. In de nieuwe carrièremodus bouw je race per race een betere auto, reputatie en skills op. Ook fijn is dat in multiplayer tegen elkaar racen real-time gebeurt. Bovendien kiest iedere raceliefhebber zijn eigen manier van besturen, want deze is volledig te personaliseren.

iOS apps
#2 Darkroom

Fotobewerker Darkroom maakt het nog gemakkelijk om foto’s te importeren op alle mogelijke manieren. Afbeeldingen die je in de Foto’s-app tegenkomt, bewerk je nu meteen in Darkroom via de deelfunctie. Ook vanuit andere apps zoals Documenten of Dropbox, kun je nu foto’s gemakkelijk kopiëren om ze vervolgens te importeren. Op de iPad gebruik je daar voortaan ‘drag and drop’ voor, zodat je razendsnel een foto uit een andere app naar Darkroom sleept.

iOS apps

#3 Opdrachten

Apples eigen Opdrachten-app biedt nu nog meer mogelijkheden voor Siri Shortcuts. Allereerst is er ondersteuning voor de Notitie-app aanwezig, zodat je taken als ‘Maak notitie aan’, ‘Zoek notities’ of ‘Toon laatste notitie’ kan toevoegen aan een opdracht. Bovendien scrol je nu snel door je opdrachten in de Bibliotheek door op het tabblad te tikken. De taak ‘Haal reistijd op’ geeft je tot slot nog meer informatie, zodat je naast de reistijd ook de naam van de route, de aankomsttijd en de afstand te weten komt.

iOS apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: Darkroom en meer!
Sluiten