Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 12 apr 2019

Beste Android en iOS apps van de week: Facebook Lite en Pixelmator Photo

Hoe je het ook went of keert: de App Store heeft nooit te weinig apps voor je. Of je nu fan bent van games, productiviteits-apps of social media: alles ligt voor het grijpen. Maar welke applicaties moet je nu eigenlijk echt hebben? Samen met Android Planet en iPhoned bieden wij jou de beste apps van de week. Uiteraard voor Android en voor iOS. 

De beste Android-apps van week 15 – 2019

Mensen met een Android smartphone kunnen deze week weer volledig uit te voeten. De functionaliteit van Google Drive is flink verbeterd, er is een behulpzame tool voor mensen met hooikoorts, en de grootste chat-app kent een belangrijke update.

#1 Google Drive

De Google Drive-app is in een nieuw jasje gestoken. Veel andere Google-apps gingen Drive al voor, maar ook Google Drive heeft nu het overzichtelijke Material Design gekregen. Voortaan staan bovendien niet de nieuwste documenten, maar documenten die je het meest nodig hebt bovenaan. Denk aan een document dat je elke ochtend opent, dat automatisch rond dat tijdstip bovenaan staat. Onderaan zit een verbeterde navigatiebalk die makkelijker door de app navigeert, terwijl de zoekbalk nu standaard bovenin te vinden is.

 

Google Drive

#2 Pollennieuws

Het is weer de tijd van het jaar: hooikoorts steekt de kop op. Om voorbereid te zijn op een dag vol gesnotter en andere ellende is het handig om een app als Pollennieuws te checken. Deze app toont je een kaartje van Nederland en in welke mate pollen overal actief zijn. Ook kun je melden wat en hoe erg je klachten zijn, en tevens zien hoe andere gebruikers het weer ervaren. Deze data wordt verzameld in een grafiek, zodat je jouw klachten kunt vergelijken met anderen.

#3 WhatsApp

We hebben tegenwoordig voor bijna alles wel een WhatsApp-groep. Voor je het weet, zit je weer in een nieuwe chat die je telefoon overspoeld met notificaties. Dat pakt WhatsApp met de laatste update aan door uitnodigingen voor groepsgesprekken mogelijk te maken. Hierdoor stel je zelf vooraf in wie je mogen toevoegen aan zo’n groepsgesprek (niemand, alleen vrienden of iedereen) zodat je eerst een uitnodiging krijgt die je rustig kunt weigeren of accepteren. Handig!

 

WhatsApp groepen

De beste iOS-apps van week 15 – 2019

Wie over een iPhone of iPad beschikt kan uiteraard ook volledig uit de voeten met de apps uit de App Store. Eén van de beste apps is nu beschikbaar op iPad, je kunt jouw privacy nu nog beter beschermen, en Facebook Lite is beschikbaar in Nederland.

#1 Pixelmator Photo

Het fijne fotobewerkingsprogramma Pixelmator is al populair voor op de Mac, en heeft nu ook een speciale iPad-app ontwikkeld. Waar Pixelmator Pro op macOS enorm uitgebreid is, vind je in Pixelmator Photo alleen de broodnodige functies. Zo kun je niet met meerdere lagen werken, maar voornamelijk de kleuren in je foto bewerken en oneffenheden wegpoetsen. Een uitstekende manier om je foto’s snel en goed te bewerken vanaf je tablet. De bediening is verder erg herkenbaar voor iedereen die Pixelmator al kent.


#2 Jumbo

Met de nieuwe app Jumbo kun je jouw online privacy bewaken en verbeteren. De app ondersteunt momenteel al Twitter, Facebook, zoekopdrachten in Google en Alexa van Amazon. Jumbo verwijdert bijvoorbeeld automatisch je tweets, zodat je niet achtervolgd wordt door oude tweets. Je kan instellen dat ze vanzelf na een dag, week, maand of drie maanden verdwijnen. Hetzelfde geldt voor je Google zoekopdrachten. Ook helpt Jumbo je om alle privacyinstellingen van Facebook simpel te doorlopen, om zo je profiel te beschermen.


#3 Facebook Lite

Facebook heeft de uitgeklede versie van zijn sociale platform in Nederland uitgebracht: Facebook Lite. Deze app neemt veel minder opslagruimte in beslag, werkt beter bij langzaam internet en gaat zuiniger om met je data. Oorspronkelijk is Lite bedoeld voor landen in opkomst, maar is het voor Nederlandse gebruikers een fijne optie als je slechts sporadisch op Facebook zit of een kleine internetbundel hebt. Zo vind je minder uitgebreide icoontjes en animaties, die bovendien wat langer duren met laden. Video’s worden in lagere kwaliteit vertoond, zodat je ook met een trage internetverbindingen filmpjes kunt checken.

Facebook Lite
Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: Facebook Lite en Pixelmator Photo
Sluiten