Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 26 apr 2019

Beste Android en iOS apps van de week: Google Fit, OneNote, en meer

Hoe je het ook went of keert: de App Store heeft nooit te weinig apps voor je. Of je nu fan bent van games, productiviteits-apps of social media: alles ligt voor het grijpen. Maar welke applicaties moet je nu eigenlijk echt hebben? Samen met Android Planet en iPhoned bieden wij jou de beste apps van de week. Uiteraard voor Android en voor iOS. 

De beste Android-apps van week 17 – 2019

Deze week zijn de beste Android Apps twee grote apps die enkele belangrijke updates krijgen: Snapchat en Flitsmeister zijn nog beter geworden dan ze al waren. En zoek je een andere browser in plaats van Chrome maar wil je wel alle handige extensies? Check dan Kiwi Browser.

#1 Snapchat

Gebruik je veel Snapchat op je Android-telefoon, dan is het de moeite waard om de nieuwste update te downloaden. De vernieuwde app focust zich voornamelijk op snelheid en is 20 procent vlotter dan de vorige versie. Vooral fijn is dat de app beter werkt op goedkopere smartphones met minder krachtige hardware. Je komt minder gestotter tegen en de Snapchat-app neemt bovendien minder opslagruimte in beslag.

#2 Flitsmeister

Eén van de beste Nederlandse apps is nog beter geworden. Het is voortaan mogelijk om met Flitsmeister af te rekenen bij betaalde parkeerplaatsen. Dat werkt goed en simpel: kom je aan bij je bestemming, dan vraagt Flitsmeister om je de parkeeractie wil beginnen. Je krijgt daarna het tarief te zien, en vervolgens houdt de app bij hoeveel jij moet betalen terwijl je weg bent. Vertrek je weer van de parkeerplaats, dan stop je de actie en kun je direct betalen.

flitsmeister

#3 Kiwi Browser

De Kiwi Browser voor Android onderscheidt zich door het feit dat de app Chrome-extensies ondersteunt. Googles eigen Chrome-browser voor Android kan niet met de extensies overweg, maar Kiwi Browser sinds de laatste update wel. Door in de adresbalk chrome://extensions te typen, kom je bij de Web Store waar je extensies kan downloaden. Dat werkt niet altijd vlekkeloos, maar is wel een erg handige feature.

De beste iOS apps van week 17 – 2019

De beste iOS apps van deze week maken jouw leven productiever, sportiever, en muzikaler dan ooit. Dankzij Google Fit kun je nu jouw statistieken in de gaten houden. Met Discogs kun je jouw LP-collectie uitbreiden. En met OneNote maak je aantekeningen als nooit tevoren.

#1 Google Fit

Google Fit, dat al jaren te gebruiken is op Android-telefoons, is er nu ook voor iOS. Met de app meet je je gezondheid op basis van twee peilers: beweegminuten en hartpunten. Je beweegminuten verdien je bij elkaar door bijvoorbeeld de trap te pakken en met de hond te lopen. Handig is dat de app ook workouts met je Apple Watch registreert, maar daarvoor moet je Google Fit wel toestemming geven om gegevens uit Apples eigen Gezondheid-app te gebruiken.

#2 Discogs

Ga je Koningsdag vieren en eventjes over wat vrijkaarten struinen? Dan is Discogs een handige apps om bij de hand te hebben. Zie je een mooie kans om je muziekcollectie uit te breiden met wat tweedehands LP’s, dan kun je met deze app opzoeken wat die nou echt waard is. Zo weet je precies wat een reële prijs is om te betalen (en kun je makkelijker afdingen).

Discogs

#3 Microsoft OneNote

De Microsoft OneNote-app is absoluut niet nieuw, maar wel eentje die je mogelijk (net als wij) de afgelopen jaren compleet over het hoofd hebt gezien. Gebruik je de app namelijk, dan kom je er achter dat OneNote een enorm handige tool is voor studenten. Het is heel makkelijk om het overzicht te bewaren en al je documenten, presentatie, agenda en in één app te bewaren. Bovendien heb je de keuze om allerlei subcategorieën te maken.

Reageer op artikel:
Beste Android en iOS apps van de week: Google Fit, OneNote, en meer
Sluiten