Android op je iPhone: een duivelse combinatie wordt realiteit

Pepsi drinken uit een Coca-Cola glas, Windows op een Macbook en een FC Barcelona shirt met Cristiano Ronaldo erop. Allemaal tegenstrijdige combinaties waarvan je haren overeind gaan staan. De smartphonewereld heeft er nu ook één: besturingssysteem Android op je iPhone.

Om deze tegenstrijdigheid mogelijk te maken, moet je twee dingen doen. Maar houdt er wel rekening mee: een gelukkig huwelijk gaat het niet zijn.

Complete vrijheid door de jailbreak

Wat je als eerste moet doen is je iPhone jailbreaken. Dat kan je met de CheckRa1n jailbreak tool doen. Door je iPhone te jailbreaken kan je van alles installeren waar Apple geen toestemming voor verleent. Het installeren van Android is daar een voorbeeld van.

Daarna moet je Project Sandcastle gaan gebruiken. Met dit programma kan je Android op iPhone installeren. Er waren al eerder mogelijkheden om Google’s besturingssysteem op je iPhone te installeren. Met Project Sandcastle werkt het waarschijnlijk iets beter.

Android op een iPhone werkt het beste met een iPhone 7 of 7 Plus. Maar omdat Google’s besturingssysteem niet gemaakt is voor een iPhone, werken er veel functies van Android niet. 9to5Google heeft daarom een handig tabelletje opgesteld die laat zien wat wel en niet werkt met welke iPhone.

iPhone Android tabel
Wat kan je met welke iPhone doen? (Afbeelding: 9to5Google)

Een gehandicapt toestel

Verwacht geen prettige gebruikservaring, aangezien onder meer geluid afspelen, Bluetooth inschakelen en foto’s maken geen optie is op welke iPhone dan ook. Het is dus niet aan te raden om je iPhone met Android als vaste telefoon te gebruiken.

Wees daarom bewust van wat je doet met je iPhone. Je garantie verdwijnt zodra je je iPhone jailbreakt. Als er iets fout gaat tijdens zo’n experiment ben je daarom volledig op jezelf aangewezen. Voor wie er verstand van heeft is het daarentegen wel een leuk om zoiets geks uit te proberen. Verrassen zal je je vrienden er zeker mee doen.

Reageer op artikel:
Android op je iPhone: een duivelse combinatie wordt realiteit
Sluiten