Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 7 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Android kijkt sip toe: iOS 12 verovert razend snel marktaandeel

De lancering van iOS 11 liep allesbehalve op rolletjes. Oudere iPhones en iPads werden merkbaar trager door de update, en de uitrol bracht de nodige bugs met zich mee. Wat dat betreft doet iOS 12 het een stuk beter, en dat zie je ook terug in de officiële cijfers van Apple.

iOS 12 gaat hard

Ondertussen zijn we bijna 3 maanden verder, en staat iOS 12 op maar liefst 70 procent van alle actieve iPhones en iPads. Wanneer je kijkt naar de apparaten die binnen de afgelopen vier jaar zijn uitgekomen, dan ligt het percentage nog hoger. 72 procent staat er dan op de teller. Dat blijkt uit de adoptie-cijfers die Apple heeft vrijgegeven. Check:

iOS 12 is dus al zijn voorganger ruimschoots voorbij. April afgelopen jaar stond iOS 11 uiteindelijk op 76 procent van alle actieve apparaten, een percentage dat doorsteeg richting de 85 procent. Als de huidige trend doorzet, dan zal iOS 12 eerder die mijlpalen aantikken. Zo zijn ook meer gebruikers beschermd tegen nieuwe beveiligingslekken, iets wat je door de grove fragmentatie niet van Android kunt zeggen.

Extra slim is dat de nieuwe emoji nooit in de eerste grote iOS-update zitten. Apple stopt ze meestal in de .1-versie, zodat iedereen ook nog eens een berg bugfixes bij zijn nieuwe emoji krijgt. (Zie ook ➞ iOS 12.1 brengt 70 nieuwe emoji naar iPhone en iPad)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android kijkt sip toe: iOS 12 verovert razend snel marktaandeel
Sluiten