Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 17 jun 2019

Populairste Android launcher krijgt update met gewilde Night Mode

Als je een Android toestel hebt, kun je aan de slag met een launcher om het uiterlijk van zo’n beetje alles op je smartphone helemaal naar je wensen aan te passen. Eén van de populairste launcher apps is Nova Launcher en het is niet zo gek dat de app behoorlijk wat fans heeft. Niet alleen krijg je een ellenlange lijst aan features om mee aan de slag te gaan, maar de makers van de app luisteren ook daadwerkelijk naar wat gebruikers willen. Onlangs hebben ze dan ook een nieuwe update aan de Play Store toegevoegd met allerlei aanpassingen om hun gebruikers happy te houden.

Drie Night Mode kleurenkopties

Zo verzorgde Nova Launcher al wel een Night Mode, maar wilden gebruikers er toch een extra optie bij. Er was namelijk nog geen optie om voor zwart te gaan. Met de nieuwe update kunnen gebruikers tegenwoordig aan de slag met drie verschillende kleurenopties voor de Night Mode, waaronder uiteraard zwart. Iets anders dat de ontwikkelaars van de app hebben aangepakt is de manier waarop je een homescreen kunt verwijderen. Dat zou nu namelijk een stuk makkelijker kunnen dan voorheen. Verder zijn natuurlijk ook zoals altijd de bugs van de vorige versie aangepakt, zodat alles net wat soepeler verloopt. Dus als je de app gebruikt, is het tijd om hem te updaten in de Play Store.

Nova Launcher vs. andere apps

Uiteraard bestaan er naast Nova Launcher ook andere launcher apps om je Android toestel mee onder handen te nemen. We hebben de vijf beste launchers voor je op een rijtje gezet, mocht je toch met iets anders aan de slag willen. Nova Launcher komt je wel weer als eerste tegen op de lijst. Overigens is het kunnen aanpakken van het uiterlijk van het besturingssysteem op je toestel  één van de grote verschillen tussen Android en iOS. Natuurlijk zijn er ook nog behoorlijk wat andere verschillen tussen een iPhone en een smartphone met Google’s besturingssysteem. Mocht je overwegen om van Apple naar Android te switchen, is dit wat je allemaal moet weten.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Populairste Android launcher krijgt update met gewilde Night Mode
Sluiten