Ilona Braam
Ilona Braam Google 20 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de lichtere versie van Android Pie

Google gelooft dat iedereen over de hele wereld het recht heeft op een premium ervaring op zijn smartphone en daarom introduceerde het bedrijf vorig jaar Android Go: een lichtere versie van Android voor opkomende landen en minder krachtige toestellen. Onlangs werd Android Pie gelanceerd en uiteraard is hier ook weer een Go versie van. Dit kunnen we verwachten van Android Pie (Go edition).

Meer opslagruimte met Android Pie (Go edition)

De grootste update ten opzichte van Android Oreo (Go edition) is dat gebruikers een stuk meer opslagruimte tot hun beschikking krijgen. Ze zouden zelfs tot 500MB extra ruimte hebben, doordat er minder apps al voorgeïnstalleerd worden en omdat de overige apps zo’n 50 procent kleiner zijn geworden in grootte.

Android Pie (Go Edition)
Foto: Google

Navigeren met Maps Go

Afgezien van het feit dat de apps kleiner zijn geworden, hebben ze ook nog nieuwe features en verbeteringen gekregen om het leven net wat makkelijker te maken. Zo kun je met Google Go tegenwoordig websites hardop laten voorlezen en worden de woorden ook nog gehighlight, zodat je weet waar je bent. In Maps Go is vanaf nu een navigatie feature toegevoegd.

Google Go
Google Go Foto: Google

Assistant Go bestuurt meer

Assistant Go heeft ook wat uitbreidingen gekregen en kan nu Bluetooth, de camera en de flashlight besturen. Daarnaast is de app nu ook beschikbaar in het Spaans, Braziliaans, Portugees en Indonesisch. Android Messages kan vanaf nu de Caller ID en spam detecteren.

Peer-to-peer bestanden overbrengen

Dan hebben we nog Files Go, welke sinds de lancering gebruikers al 90TB aan ruimte zou hebben bespaard. Deze vernieuwde Android Pie (Go Edition) app zou nu ook peer-to-peer data-overdracht ondersteunen tot een snelheid van 490Mbips en zonder dat je daar je mobiele data voor hoeft te gebruiken.

Als je een krachtig toestel hebt, kun je ook voor de normale versie van Android Pie gaan. Dit zijn tien dingen die je met de update kunt doen, welke je niet met Oreo kon uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de lichtere versie van Android Pie
Sluiten