Ilona Braam
Ilona Braam Google 9 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Android Q installeren op je smartphone? Zo doe je dat!

Hoewel sommige gebruikers nog wachten op Android Pie, is de Android Q bèta alweer beschikbaar om mee aan de slag te gaan. Vorig jaar zagen we al dat Google ervoor koos om wat meer toestellen te betrekken bij de bèta dan alleen de Pixel smartphones en dit jaar zijn het er zelfs nog meer geworden. Onder andere gebruikers met toestellen van Huawei, Oneplus, LG, Nokia en Sony kunnen alvast koekeloeren naar wat het nieuwe Android besturingssysteem voor ons in petto heeft. Dit is hoe je de Android Q bèta op je smartphone installeert.

Smartphones die meedoen aan de bèta

Zoals gezegd doen er dit jaar behoorlijk wat toestellen mee aan de bèta en voordat je met Android Q aan de slag kunt, moet je wel één van de volgende smartphones hebben: Asus Zenfone 5Z, Essential PH-1, HMD Global Nokia 8.1, Huawei Mate 20 Pro, LG G8 ThinQ, OnePlus 6T, Oppo Reno, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Tecno Spark 3 Pro, Vivo X27, Vivo NEX S, Vivo NEX A, Xiaomi Mi Mix 3 5G of de Xiaomi Mi 9. Helaas vallen gebruikers met andere toestellen buiten de boot, maar over een tijdje krijgen we als het goed is allemaal Android Q.

Android Q Google Dark Mode
Android Q logo

Backup maken

Voordat je begint met het installeren van de Android Q bèta is het verstandig om een backup te maken van al je data. Ga hiervoor naar je settings en zoek daar naar System > Backup. Hier kun je je smartphone instellen om automatisch om de zoveel tijd een backup van je data te maken. Het kan even duren voor de backup klaar is, maar het is wel beter om het te doen. Er kan namelijk altijd iets misgaan en dan is het fijn dat je al je foto’s en berichten nog hebt als je onverhoopt toch weer terug moet naar Android Pie. Google geeft aan dat zelfs met een backup er soms toch dingen mis kunnen gaan wanneer je weer downgrade.

Inschrijven voor Android Q bèta

Als je je bestanden veilig hebt gesteld, is het tijd om je in te schrijven voor de bèta. Dat kun je doen op de speciale Google pagina, waar je moet inloggen met je Google account. Vervolgens wordt er gecheckt of een smartphones is gekoppeld aan je Google account, die in aanmerking komt voor de bèta. Mocht dat het geval zijn, kun je het toestel kiezen en krijg je een OTA update. Volgens Google zou het meer dan 24 uur kunnen duren voordat je met de update aan de slag kunt. Doorgaans duurt het echter niet zo lang, maar moet je wel blijven checken in je instellingen of de update al beschikbaar is. Verder installeer je de update net zoals je iedere andere Android update zou installeren.

Android Q

Zoals elk jaar krijgt het vernieuwde Android besturingssysteem allerlei nieuwe features en dit jaar zou Google een iconische iPhone feature naar Android brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Q installeren op je smartphone? Zo doe je dat!
Sluiten