Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 mrt 2019

Android Q Beta ziet daglicht voor aanzienlijk veel smartphones

Google is de afgelopen maanden druk bezig geweest met een nieuw besturingsysteem voor Android. De producent komt met het langverwachte Android Q, maar wanneer deze precies zal lanceren is op dit moment nog niet bekend. Echter heeft Google inmiddels de eerste Bug Tracker uitgerold en lijkt het systeem op veel meer smartphones te verschijnen dan voorheen. 

Android Q Beta ziet daglicht

Google lanceerde de eerste Android Pie Developer Preview ergens halverwege maart vorig jaar. Eerdere verwachtingen riepen uit dat hetzelfde met Android Q zou gebeuren, maar niets is minder waar. Google heeft vandaag de officiële Android Q Beta bug tracker geopend en komt met een releasedatum voor de eerste beta van het besturingsysteem. Het lijkt er sterk op dat de producent iets sneller is dan vorig jaar door de releasedatum van de beta op 11 maart te zetten.

Mishaal Rahman, een spotter van XDA-Developers, komt als eerste met de informatie. De tracker zorgt ervoor dat problemen die gemeld worden, onderzocht gaan worden door Google. Echter is het melden van problemen bijzonder lastig wanneer de beta nog niet online staat. Dat is de reden waarom er door XDA, en heel veel andere media, rekening wordt gehouden met 11 maart 2019. En dat is vandaag.

Google Android

Vorig jaar zagen we dat smartphones als de Essential Phone, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21 en Xiaomi Mi Mix 2S aan de haal gingen met het besturingsysteem. Waar er destijds grote namen als Samsung, LG en Huawei ontbraken, zullen we dit jaar de beta voor meer smartphones kunnen verwachten.

Meer smartphones dan voorheen

Vorig jaar kondigde Google, tijdens I/O, verrassend aan dat er zeven verschillende producenten aan de haal gingen met de beta-versie van Android Pie. Een lijst dit in 2019 alleen maar groter lijkt te worden. Android ontwikkelaar Illiyan Malchev komt met het gerucht dat Google meer bedrijven heeft weten te strikken voor een samenwerking. Uiteraard zullen alle details tijdens Google I/O volledig bekend worden. Dat is fijn, want Malchev kon op dit moment nog niet in details treden.

Galaxy S10 Plus

De developers beta lijkt dus live te gaan, maar op welke smartphones dat precies gebeurt is nu dus niet bekend. De kans dat dit gebeurt op smartphones van de zeven producenten die vorig jaar ook aan de haal gingen met de beta, is best groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Q Beta ziet daglicht voor aanzienlijk veel smartphones
Sluiten