Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 jan 2019

Googler toont systeembrede Dark Mode voor Android Q

Waar Android al jaren voldoet aan de eisen van de consument, lijkt er steeds een feature terug te komen. Waar OnePlus, door eigen toedoen, al beschikt over de zogeheten Dark Mode blijft deze bij overige Android toestellen nog uit. Echter gingen de geruchten eerder rond dat de feature naar het nieuwe Android Q zou komen en deze worden nu versterkt. Dit wordt bekend nadat Google’s productmanager de feature per ongeluk op de bug tracker van Chromium plaatste. 

Systeembrede Dark Mode voor Android Q

Android gebruikers hebben er al jaren om gevraagd en hun gebeden worden eindelijk gehoord. Google is klaarblijkelijk druk bezig met de productie van een Dark Mode voor Android Q, de grote opvolger van Android Pie. Eerder gingen de geruchten over de feature al rond, maar door een foutje van Google-productmanager Lukasz Zbylut lijkt het zo goed als bevestigd. Informatie over de feature dook namelijk op in de bug tracker van Chromium.

Android Q Dark Mode

Met Dark Mode is het mogelijk om je gehele Android interface van donkere tinten te voorzien. Denk hierbij aan de notificatie balk en verschillende menu’s. Daarnaast zullen alle voorgeïnstalleerde apps ook voorzien worden van donkere tinten, zo is te lezen in het bericht van Zbylut. Een bericht dat inmiddels overigens verwijderd is. Het luidde:

“Dark Mode is een goedgekeurde functie. Het Q-team wil er zeker van zijn dat alle meegeleverde apps ondersteuning bieden aan Dark Mode. Om de feature succesvol te kunnen leveren, hebben we alle UI elementen in donkere modes nodig voor mei 2019.”

Het is ook de bedoeling dat, in tegenstelling tot toestellen als de OnePlus 6T, ook apps van derde partijen donker kleuren in de modes. Uiteraard gaat hier nog wel enige tijd overheen aangezien Android Q nog opgeleverd en uitgebracht moet worden. Google houdt een I/O event in mei, waar we waarschijnlijk meer te horen gaan krijgen.

Reageer op artikel:
Googler toont systeembrede Dark Mode voor Android Q
Sluiten