Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 8 mei 2019

Android Q: zo komt de gloednieuwe Dark Mode er uit te zien

Sinds de aankondiging van Android Q wachten fans maar op een ding: de Dark Mode. We weten niet precies wat het precies is, maar als het om een donkere modus gaat is de hype al snel groot. Waar er eerder nog vraagtekens waren bij de komst van de feature, is deze lang en breed bevestigd. Sterker nog: het is nu beschikbaar! Tijd om te kijken hoe het eruit ziet. 

Android Q Dark Mode: zo ziet het er uit!

Er zijn twee soorten mensen in deze wereld: mensen die ervan houden om verblind te worden door een “normale” modus van een smartphone, en mensen die overal een Dark Mode opknallen. Bij WANT zijn we zonder enige twijfel onderdeel van die tweede groep, net als heel veel mensen in onze omgeving. Dark Modes zijn nu eenmaal populair en zeker wanneer het op besturingssystemen aankomt. Niet gek dus dat de hype rondom de donkere variant van Android Q bijzonder groot is. De derde beta van het systeem is live, actief op 21 smartphones en beschikt eindelijk over een Dark Mode.

Android Q Dark Mode

Hierdoor hebben we de kans om eens goed te kijken hoe het nu precies oogt. Is de hype terecht? In eerste instantie ziet de Dark Mode er strak uit. Waar we bij sommige varianten nog wel eens te maken hebben met een grijze achtergrond, is deze variant volledig zwart. Iets dat vooral zijn kracht laat zien wanneer er gebruik gemaakt wordt van een OLED scherm. Zoals verwachten zijn menu’s donker en is je notificatie-balk ook donker. Maar er is een reden waarom de feature Dark Theme heet in Android Q en geen Dark Mode. Naast de standaard zaken zijn ook dingen als de App Drawer volledig voorzien van een nieuwe kleur. Door de slimme technologie moeten third-party applicaties de donkere modus overigens gemakkelijk over kunnen nemen. Heb jij hem aanstaan? Dan is het de bedoeling dat YouTube en Twitter bijvoorbeeld ook in Dark Mode geopend worden.

Problemen?

Als we de eerste ervaringen van andere gebruikers mogen geloven, zoals van de mensen van Gizmodo, komen er wel degelijk wat problemen kijken bij de feature. Zo horen we vooral dat de achtergronden nog niet ten alle tijden volledig donker zijn en dat er nog wel heel veel bij de producenten zelf ligt. Zo moeten producenten als Huawei en OnePlus bijvoorbeeld zelf de call maken om de achtergrond pikzwart te maken en niet grijs. Al moeten we niet vergeten dat we te maken hebben met een beta-versie.

Afbeelding: The Verge

Een eigen ervaring hebben we op dit moment nog niet en we moeten eerlijk zeggen dat we hierdoor ook niet een heel goed beeld kunnen geven. Wel willen we jullie de Dark Mode niet onthouden, gezien het feit dat er al heel lang naar uitgekeken wordt. Later meer dus!

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:
Android Q: zo komt de gloednieuwe Dark Mode er uit te zien
Sluiten