Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Android Q ook op je desktop? Google lijkt ermee bezig te zijn!

Android is anno 2019 meer dan een besturingssysteem voor smartphones. Google had in de beginjaren wellicht niet direct bedacht dat het ook op televisies, laptops en opvouwbare toestellen te vinden zou zijn. Het bedrijf zet grote stappen met Android waar een desktop versie, die vanaf je telefoon gestuurd wordt, het meest recente voorbeeld van is.

Android Q vanaf je telefoon op je desktop

Waar Android begon als exclusief besturingsysteem voor je smartphone, is het anno 2019 vele malen groten dan dat. Tegenwoordig zijn er smartwatches, smart televisies, laptops, Chromebooks en opvouwbare smartphones voorzien van het systeem. Google lijkt klaar te zijn om de volgende stap te maken. En die stap komt in de vorm van een prachtige feature die ervoor zorgt dat Android ook via smartphones op een desktop kan draaien vanaf een smartphone. Krijgen we een toekomst met multi-screen ondersteuning?

Een desktop mode van Android is niet perse iets nieuws te noemen. Samsung en Huawei werken al enige tijd aan een soortgelijke modus. Maar ook hier begint het verhaal van een desktop versie niet. OEMs en ontwikkelaars van derde-partijen proberen al tijden om Android in een soort desktop-variant uit te brengen. Iets dat nu dus wederom gebeurt, maar dan door de producent van Android zelf. Althans, Google is er serieus over aan het nadenken!

In de derde beta van Android Q werd een verborgen desktop mode gevonden, maar Google zelf bleef er opvallend stil over tijdens I/O 2019. Het goede nieuws is overigens dat er wel degelijk ontwikkelingen rondom de dekstop mode plaatsvinden. Sterker nog: de producent raadt app-ontwikkelaars aan om zich klaar te maken voor een toekomst met multi-screen ondersteuning. Dit wordt duidelijk nadat de Desktop Mode het onderwerp was bij de I/O lezing over het maken van apps voor opvouwbare smartphones, toestellen met grote schermen en multi-displays.

Of ontwikkelaars ook echt vanaf de eerste minuut aan de haal gaat met de ondersteuning is overigens nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Q ook op je desktop? Google lijkt ermee bezig te zijn!
Sluiten