Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Android Q een feit: Google rolt eerste beta uit

Begin deze week doken de geruchten rondom de eerste Android Q beta uit. Volgens verschillende bronnen zou Google van plan zijn om de eerste versie publiekelijk te lanceren. Iets wat de producent gisteravond dan ook echt gedaan heeft. We kunnen eindelijk aan de slag met het nieuwe besturingsysteem. 

Google rolt eerste Android Q beta uit

Google heeft gisteravond dan eindelijk de eerste beta van Android Q naar buiten gebracht. Eerder die dag werd al bekend dat gebruikers bij de definitieve versie beter feedback kunnen geven aan de producent. Echter was er op dat moment nog niet bekend wanneer de eerste beta het daglicht zou zien en moesten we het nog doen met geruchten. Geruchten die het overigens wel bij het juiste eind hadden, aangezien Google daadwerkelijk deze week de eerste beta naar buiten heeft gebracht. Android-fans kunnen eindelijk aan de slag met het besturingsysteem.

Het is overigens bijzonder dat Google nu al een publiekelijke beta naar buiten brengt. Voorgaande versies van Android werden namelijk eerst voorzien van een zogeheten Developer Preview. Dat geldt niet voor Android Q wat, volgens Google zelf, niet alleen voor ontwikkelaars is bedoeld. De beta versie is ook voor de Early Adopters, die zichzelf in kunnen schrijven via de Android Beta-pagina.

De Android Q beta is in ieder geval beschikbaar voor alle Pixel smartphones. Dat betekent dat ook mensen met de eerste Pixel-telefoon, die inmiddels meer dan twee jaar oud is, ook aan de haal kunnen met het besturingsysteem. Dit geldt overigens ook voor de eerste Pixel Pro. Uiteraard is er ook een bijzonder moment wat betreft Android Q, het is namelijk het eerste systeem wat ook ondersteuning biedt voor opvouwbare smartphones. Iets wat op dit moment alleen waarde heeft voor de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X.

Huawei Mate X Oppo Samsung

Het is vanaf dit moment mogelijk om je in te schrijven voor de beta van Android Q.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Q een feit: Google rolt eerste beta uit
Sluiten