Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 9 mei 2019

Android Q bèta: zo ga je aan de slag met de nieuwe gestures

Voor het geval je het nog niet wist: Google heeft onlangs de derde Android Q ontwikkelaars preview gelanceerd en maar liefst 21 verschillende smartphones kunnen met de bèta aan de slag. In dit artikel vertellen we je welke toestellen dat zijn en hoe je de bèta kunt installeren. Nadat je dat hebt gedaan, kun je aan de slag met allerlei nieuwe features, waaronder ook iphone-achtige gestures. Dit is hoe je ze activeert om je net wat meer een Jedi te voelen.

Android Q gestures activeren

Om bezig te gaan met de nieuwe gestures, moet je ze eerst activeren. Om dat te doen ga je in je settings naar System > Gestures  en kies je voor “System navigation”. Hier kun je ” Fully gestural navigation” inschakelen, waarna je op je Android toestel kunt navigeren op een vergelijkbare manier als met iOS 12 op de iPhone. Zo zul je merken dat de virtuele homeknop aan de onderkant is verdwenen en om naar je homepage te gaan swipe je naar boven vanaf de onderkant van je scherm.

Android Q gestures

Gestures voor “terug” en switchen apps

Ook de terug-knop is verdwenen en als je op een gegeven moment dan toch ergens terug wilt gaan, kun je vanaf de linker- of rechterkant van het scherm swipen. Als laatste zorgt de instelling er ook voor dat je tussen verschillende apps kunt switchen door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te swipen en even je vinger op het scherm te houden voordat je hem weer van het display afhaalt.

Andere navigatie opties

Bij de ” System navigation” opties vind je verder ook 2-button navigation en 3-button navigation. Bij 2-button navigation switch je tussen apps door naar boven te swipen vanaf de homeknop en als je nog een keer naar boven swipet krijg je al je apps te zien. Dit zou werken vanaf elk scherm en met deze optie verdwijnt de Overview knop aan de onderkant. De 3-button navigation modus is de standaard Android navigatie modus met aan de onderkant de drie knoppen om naar je homepage te gaan, te switchen tussen apps en terug te gaan naar een vorige pagina.

Met Android Q komt ook een gloednieuwe Dark Mode. Dit is hoe de duistere modus eruit komt te zien.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

The Verge

Reageer op artikel:
Android Q bèta: zo ga je aan de slag met de nieuwe gestures
Sluiten