Ilona Braam
Ilona Braam Google 19 feb 2019

In Android Q wordt er een stuk meer geswipet

Apple staat bekend om het gebruik van behoorlijk wat gestures op zijn iPhones en volgens sommigen zou Google hierin achterlopen met Android Pie. Natuurlijk gebruik je ook op je Android toestel gestures, maar er zijn redelijk wat klachten over het omhoog swipen vanaf de zogenaamde “pil” onderaan het scherm en ook de terugknop zorgt bij sommigen voor wat ergernissen. Daar lijkt bij Android Q verandering in te gaan komen met nieuwe swipe-acties om het leven makkelijker te maken.

Swipen op de pil

De pre-release van Android Q verklapt namelijk dat er wat meer geswipet gaat worden op de pil. Sommige dingen blijven ook weer hetzelfde, zoals het tappen op het ovaaltje om naar je hoofdscherm te gaan. De pil lang ingedrukt houden zou net zoals altijd weer Google Assistant oproepen om je vragen te stellen. Verder swipe je kort naar boven voor je recente apps en om te multitasken, terwijl lang naar boven swipen je naar een overzicht van al je apps brengt.

Android Q Dark Mode

Android Q zonder terugknop

Een opvallende verandering heeft met de terugknop te maken. Deze lijkt namelijk te gaan verdwijnen en om terug te gaan zou je naar links over de pil moeten swipen. Een snelle swipe naar rechts zou in Android Q ervoor zorgen dat je bij de laatste app terecht komt die je open had en tot slot zou een normale swipe naar rechts je weer brengen bij je recente apps.

Natuurlijk gaat het nu nog om een pre-release en het is best mogelijk dat het bij de uiteindelijke versie van Android Q weer anders wordt. Het zal verder nog wel even duren voordat we eindelijk met het nieuwe besturingssysteem aan de slag kunnen, maar onlangs lekte er alvast een berg aan nieuwe Android Q features.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In Android Q wordt er een stuk meer geswipet
Sluiten