Ilona Braam
Ilona Braam Google 8 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Android Q feature is briljant voor je batterij

Op het moment is Google druk bezig met het tweaken van Android Q om deze later in het jaar uit te kunnen brengen. Onlangs werd dan ook de vierde Android Q bèta uitgebracht voor ontwikkelaars en andere nieuwsgierige gebruikers. In de nieuwe bèta versie is een nieuwe feature gespot, die ervoor zou kunnen zorgen dat je batterij langer meegaat. We hebben het over “Screen Attention” die je ogen in de gaten gaat houden.

Android Q checkt je ogen

De bedoeling van de nieuwe Screen Attention feature is om je te helpen het display van je smartphone niet onnodig lang aan te hebben staan. Om dat te bewerkstelligen wordt de camera van je toestel ingeschakeld om te checken of je wel naar het scherm aan het kijken bent. Als dat het geval is, blijft het scherm uiteraard aan. Maar mocht je een tijdje geen interesse meer tonen, dan wordt je scherm op time out gezet.

Android Q Screen Attention

Van “Adaptive Sleep” naar “Sleep Attention”

Uiteraard kun je hier verschillende dingen bij instellen en om de feature in te schakelen ga je in de toekomst naar Display > Screen Attention. In de vorige Android Q bèta kwam de nieuwe feature ook al voor, maar ging hij toen onder de naam “Adaptive Sleep”.  In de nieuwe bèta is de naam dus veranderd en is er meteen ook een animatie toegevoegd, die de gebruiker te zien krijgt in het nieuwe besturingssysteem.

Natuurlijk is de feature zelf niet nieuw in de smartphonewereld. Zo hebben Motorola en Samsung een vergelijkbare feature op hun toestellen. Op je Samsung device kun je aan de slag met Smart Stay, terwijl dat op je Motorola Attentive Display heet. In ieder geval is het wel fijn dat ook Google ermee bezig is voor alle toestellen met Android Q. Verder zou de techgigant ook bezig zijn met een versie van Android Q voor je desktop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Android Q feature is briljant voor je batterij
Sluiten