Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 mrt 2019

Android Q: toekomst besturingsysteem ligt in jouw handen

Afgelopen maandag kregen we informatie over de komst van de Android Q beta. De grote opvolger van het huidige Pie besturingsysteem zou naar verluidt deze week getest kunnen worden, wat betekent dat we los kunnen. Maar of de beta nu daadwerkelijk deze week verschijnt of niet: de toekomst van het besturingsysteem lijkt in jouw handen te liggen. 

Toekomst Android Q ligt in jouw handen

Begin deze week dook er bewijs op dat de Android Q beta een deze dagen het daglicht zou kunnen zien. Geluiden die totaal tegen de geschiedenis van Google’s werkwijze lijken te gaan, gezien het feit dat de producent de beta’s vaak pas rond Google I/O lanceert. Dit zou betekenen dat we pas in mei los zouden kunnen met Android Q. Echter maakt het niet uit wanneer we ermee aan de slag kunnen: Google wil namelijk veel meer input hebben van gebruikers. Je zou dus kunnen zeggen dat de toekomst van Android Q, onder andere, in jouw handen komt te liggen.

Google wil Android Q uiteraard zo goed mogelijk maken en daar lijkt het jouw hulp bij nodig te hebben. Een nieuwe leak toont aan dat Google bezig is met een nieuwe Feedback App voor de beta van het nieuwe besturingsysteem. Voorheen was het mogelijk om feedback door te sturen via het instellingen-menu, maar dat kan volgens de producent aanzienlijk makkelijker. Zo zou de gebruiker meer baat hebben bij een applicatie die te updaten is via de Play Store. Een aanpassingen die het doorvoeren van feedback niet alleen makkelijker maakt, maar ook sneller. Zeker nu de Android Q beta op meer verschillende smartphones gaat verschijnen.

Android Q Dark Mode

Betere gebruikerservaring door Google

Uiteraard is dat niet het enige voordeel dat de feedback app met zich meebrengt. Op deze manier worden gebruikers geholpen om beter gehoord te worden, door meer aandacht te krijgen op problemen die ze aankaarten. Zo verschijnen er naar verluidt drie verschillende opties: Report Issue, Feature Request en Other Feedback. Elke issue die je via een van de opties meldt, wordt vervolgens ook publiekelijk gepubliceerd. Zo kunnen meer mensen zien tegen wat voor problemen je aanloopt en kijken of dit zelfde probleem ook bij hen voordoet.

Google verwacht overigens wel iets meer van je dan normaal. Zo wil de producent niet dat je problemen meldt die zich ook al in Android Pie hebben voorgedaan. Wanneer de beta precies live komt is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Android Q: toekomst besturingsysteem ligt in jouw handen
Sluiten