Android smartphone op zak? Nog eens 10 geweldige gratis apps!

Een smartphone is een handige gadget om mee te bellen en berichten te sturen, maar je kunt er nog zo veel meer uithalen. Met de juiste apps op je Android smartphone heb je alle informatie die je nodig hebt altijd snel bij de hand. In de Google Play Store staan bijna drie miljoen apps waaruit je kunt kiezen.

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. Tussen de bijna drie miljoen apps staan namelijk veel toppers, maar staat ook veel troep. Vorige week maakte we een collectie met geweldige gratis apps, maar er is meer te vinden. Daarom hebben we hieronder nog een kleine collectie gemaakt van een aantal goede gratis apps voor op je Android smartphone.

Je to-do lijstje op Android: Todoist

To-do lijstjes zijn de uitkomst voor de een en een extra stressfactor voor de ander. Schaar jij jezelf onder de eerste groep? Dan mag Todoist niet op je smartphone ontbreken. Misschien gebruik je Todoist ook al op je laptop, maar ook de gratis Android app werkt erg lekker. Deze proctiviteit app is handig om werkgerelateerde zaken op bij te houden, maar organiseert ook net zo makkelijk je boodschappenlijstjes.

Een browser voor extra veiligheid en privacy: Brave Privacy Browser

Je kunt uit veel verschillende browsers kiezen op je Android smartphone. Wie graag wat extra privacy en veiligheid wil tijdens het browsen kan het beste voor Brave Privacy Browser gaan. Deze gratis app focust zich namelijk op het bewaken van jouw online privacy en veiligheid. Hij heeft bijvoorbeeld ingebouwde add-blokkers, hij blokkeert pop-ups, cookies van derden en meer.

Polulaire gratis fitness app: Fitbit

Ben je geobsedeerd door het aantal stappen dat je op een dag zet? En wil je er alles aan doen om je fitnessdoelen te behalen? Installeer dan de gratis Fitbit app. De app is niet alleen bedoeld voor wie een Fitbit om zijn pols heeft, maar eerlijk is eerlijk, hij is wel interessanter voor wie een Fitbit gebruikt. De Fitbit Coach-app raadt trainingen aan op basis van de data die hij verzamelt van je activiteit. Heb je die data niet? Dan kun je ook zelf voor video- en audio workouts kiezen.

Fitbit Coach fitness app Android
Fitbit Coach (Afbeelding: Fitbit)

Bewerk je foto’s met Adobe Lightroom

De Adobe Lightroom app is de app om foto’s mee te bewerken. De app is een verkleinde en simpelere versie van Lightroom op desktop. Heb je de app ook desktop dan kan het programma je bewerkte foto’s tussen beide versies synchroniseren. Adobe Lightroom voor je Android smartphone is gratis, maar wil je de app en het programma serieus gebruiken dan moet je een betaald plan kopen van Adobe.

Organiseer je foto’s met Google Photos

Met een smartphone met goede camera maak je waarschijnlijk meer foto’s dan je zelf doorhebt. Wat begon als een paar honderd foto’s zijn nu misschien een paar duizend foto’s op je smartphone. Zoek je die ene foto op het strand van een paar maanden geleden? Succes met scrollen en zoeken. Dit gaat een stuk makkelijker als je de gratis app Google Photos installeert. Hiermee zoek (en vind) je super makkelijk foto’, en organiseer je ze er ook net zo makkelijk mee.

Voor iedere grote of kleine trip: Polarsteps

Of je nou op een enorme wereldreis gaat of op een weekendje weg in eigen land: Polarsteps is de app die je nodig hebt om je trip te plannen, tracken en te herinneren. De populaire reis-app heeft inmiddels meer dan drie miljoen gebruikers wereldwijd en dat is niet gek.

Polarsteps werkt intuïtief, ziet er strak uit en heeft steeds meer toffe functies die je zeker eens uit moet proberen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om video’s toe te voegen aan je zogenaamde ‘steps’ en de optie om je reis te plannen. Ja, zelfs die reis die waarschijnlijk pas eind 2021 gaat plaatsvinden. Het geeft je in ieder geval iets om naar (uit) te kijken.

Polarsteps Android app
Polarsteps op Android (Afbeelding: Polarsteps)

Neem je eigen podcast op: Anchor

Slaat de verveling toe en ben je een beetje klaar met het praten tegen de hond of kamerplant? Download dan de gratis podcast-app Anchor. Anchor is een van de makkelijkste apps, al dan niet de makkelijkste, om een eigen podcast mee op te nemen. De app laat je volledig met je Android smartphone podcasts opnemen. Niet helemaal tevreden over de opname? Dan kun je een van de simpele functies in de app gebruiken om je geluidsopnamen te bewerken voordat je de podcast het wereldwijde web op slingert.

Boeken lezen op je Android smartphone: Kindle

Een boek lezen op je smartphone is ideaal wanneer je in het OV zit en geen zin hebt voor de zoveelste keer doelloos door de feed je social media-apps te scrollen, of wanneer je gewoon een heerlijke boekenwurm bent die overal wil lezen. Met Amazon Kindle op je Android smartphone kun je zelfs in de rij voor de kassa van de supermarkt je boek er bij pakken. De app zelf is gratis maar niet ieder boek in Amazons’ digitale boekenwinkel is gratis.

Al je favoriete lijstjes op je smartphone: Spotify

Spotify is geen onbekende streamingservice voor je favoriete muziek of om nieuwe favorieten mee te ontdekken. De app van Spotify is gratis te downloaden vanuit de Google Play Store. De app is gratis, maar net als bij de desktop versie van Spotify betekent dit wel dat je tussen nummers door naar advertenties moet luisteren. Behalve als je al een abonnement hebt natuurlijk; dan kun je die gebruiken op de app en ook offline naar je favoriete lijstjes luisteren.

Spotify
Spotify (Afbeelding: NeONBRAND)

Gratis beveiliging en wachtwoordbeheer op Android: Bitwarden

Net als op desktop is de wachtwoordmanager Bitwarden ook een goede keuze op je Android smartphone. De app ondersteunt tweefactor authenticatie en het veilig delen van wachtwoorden. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om veilig(e) wachtwoorden te genereren en laat hij je ook wachtwoorden importeren van andere services.

Reageer op artikel:
Android smartphone op zak? Nog eens 10 geweldige gratis apps!
Sluiten