Android smartphone op zak? Dit zijn de 5 beste gratis apps van het moment

Een Android smartphone is je gadget om mee te bellen, chatten, het is je camera en het is je navigatiesysteem. Je kunt nog zoveel meer uit je smartphone halen met de juiste apps op je smartphone. Voor sommige apps moet je betalen, maar gelukkig is een groot aantal toffe apps gratis.

We laten de meest bekende gratis apps als Facebook en Instagram achterwege en hebben een aantal andere handige gratis apps voor je uit de Google Play Store. Dit zijn vijf van onze favorieten in 2020.

Voor wie geen papier bij de hand heeft: Color by Numbers Oil Painting

De gratis Android app ‘Color by Numbers Oil Painting’ is er een voor de creatievelingen onder ons. Kies een van de honderden gedetailleerde foto’s uit verschillende categorieën en kleur ze vervolgens digitaal in. Dit klinkt als kinderspel, maar de afbeeldingen zijn zo gedetailleerd dat je er wel even zoet mee bent. Kleuren werkt misschien lekkerder op echt papier, maar het is prima tijdverdrijf als je zit te wachten op de bus of in de wachtkamer van de tandarts.

Android app colour oil painting
Colour by Number Oil Painting (Afbeelding: Play Store)

Adobe Photoshop Camera

Adobe heeft een groot aantal goede (gratis en niet gratis) apps in de Play Store staan. Een daarvan is Adobe Photoshop Camera. De naam doet geloven dat je met deze app uitgebreid foto’s kunt bewerken, maar dat is niet het geval.

Met Adobe Photoshop Camera kun je foto’s wel licht bewerken en meer dan 80 filters over je foto’s leggen. Die filters kun je overigens ook direct tijdens het maken van een foto toepassen. Daarnaast doet deze Adobe app voor Android ook suggesties voor welke filter het beste past bij het onderwerp dat je fotografeert.

Adobe photoshop camera app
Adobe Photoshop Camera (Afbeelding: Adobe)

Leer een taal met Duolingo

Meertaligheid is een droom van veel mensen. Dit komt alleen niet zomaar aanwaaien. Naast Nederlands ook vloeiend Frans, Spaans en Russisch spreken kost tijd. Gelukkig kost het geen geld. Tenminste, de basis leren van een taal kun je doen met de gratis Android app van Duolingo.

Duolingo is een van de meest populaire taal-apps die op dit moment bestaat en daar is alle reden toe. De app werkt gebruiksvriendelijk en is in de laatste jaren enorm verbeterd. Daarnaast werkt Duolingo aardig verslavend; iets wat je zeker helpt de basis van een nieuwe taal snel onder de knie te krijgen.

Duolingo app Android
Duolingo logo (Afbeelding: Duolingo)

Download de Android app van Zoom

Het einde van 2020 is in zicht wat betekent dat Zoom geen introductie meer nodig heeft. De meesten van ons gebruiken Zoom op hun laptop, maar wist je ook dat je de gratis app van Zoom op je Android smartphone kunt downloaden?

ZOOM Cloud Meetings, zoals de app heet, heeft veel opties voor videogesprekken, is gebruiksvriendelijk en is voornamelijk handig wanneer je een videogesprek moet bijwonen terwijl je net even de deur uit bent of in de auto zit.

Zoom Cloud Meetings app
Zoom Cloud Meetings (Afbeelding: Zoom)

Android app voor de boekenwurm: Goodreads

Wie van lezen houdt raden we aan de app ‘Goodreads’ te downloaden. In deze gratis app kun je de boeken die je hebt gelezen en de boeken die je nog wil lezen opslaan. Maar het is meer dan een notitielijstje met boektitels. Goodreads laat je namelijk ook boeken reviewen en beoordelen en je kunt er reviews van anderen lezen. De app heeft een aantal handige features via welke je op een soort Spotify-achtige manier in aanraking komt met nieuwe titels en nieuwe schrijvers.

Reageer op artikel:
Android smartphone op zak? Dit zijn de 5 beste gratis apps van het moment
Sluiten