Android smartphone in eigen stijl: zo pas je het uiterlijk volledig aan

Een van de grote pluspunten van een Android smartphone is dat je hem kunt personaliseren. Ziet iedere Google Pixel 5 er hetzelfde uit en lijkt ook iedere Samsung Galaxy S20 op elkaar, maar kunnen deze smartphones er volledig anders uitzien als je het scherm ontgrendelt. Niet alleen doordat er andere namen in het telefoonboek staan, maar met name door de mogelijkheid hem helemaal naar eigen voorkeur te laten functioneren.

Er zijn een aantal manieren waarop je een Android smartphone makkelijk kunt personaliseren. Hieronder lichten we er vier uit. Daarmee maak je jouw smartphone persoonlijker maar ook makkelijker in gebruik.

1.Verander de achtergrond van je Android smartphone

De achtergrond van je smartphone veranderen is de meest voor de hand liggende manier om hem te customizen. Want laten we eerlijk zijn: de standaard achtergrond van je smartphone, ongeacht het type of merk, sluit vrijwel nooit aan bij je persoonlijke smaak en persoonlijkheid. Stel daarom simpelweg een van je eigen favoriete foto’s in als achtergrond of download een van de vele achtergrond-apps voor een passende achtergrond.

Hier vind je de tien beste achtergrond-apps voor Android die een groot aantal afbeeldingen beschikbaar hebben en in sommige gevallen zelfs automatisch geheel unieke achtergronden genereren.

Tapet Android achtergrond
Tapet app (Afbeelding: Play Store)

2. Download widgets voor een groter gebruiksgemak

Een mooie achtergrond op je smartphone is leuk maar niet perse functioneel. De juiste widgets maken jouw smartphone daarentegen wel functioneler. Via een widget kun je iets doen of opzoeken op je toestel zonder daarvoor een app te openen. Sommige apps hebben een bijbehorende widget die functioneren als extensie van de app. Denk bijvoorbeeld aan een muziek-widget via welke je direct vanuit het thuisscherm de muziek pauzeert of naar een volgend nummer gaat. Of een weer-app waarvan de widget weergeeft of er regen in aantocht is.

3. Installeer een launcher op je Android smartphone

Je smartphone personaliseren wordt pas echt makkelijk met behulp van een launcher. Een launcher is een app waarmee je het standaard beginscherm van je toestel vervangt met een andere display. Een launcher biedt eigenlijk een goede combinatie van een achtergrond-app en een set met widgets: hij verbetert namelijk de looks van je smartphone én vergroot het gebruiksgemak. Al zijn er wel verschillen tussen zogenaamde ‘smart’ launchers die zich voornamelijk focussen op de functionaliteit van je smartphone, en design-launchers waarin je meer kunt spelen met de interface van je toestel.

Benieuwd naar welke launchers het beste zijn voor je Android smartphone? Bekijk hier onze vijf favorieten.

Nova Launcher Android
Nova Launcher (Afbeelding: Google Play)

4. ‘Kleed je smartphone aan’ in een thema of kies voor matchende icoontjes

Een thema voor je smartphone is eigenlijk een soort launcher alleen dan zonder de functionaliteit die sommige launchers bieden. Jouw Android smartphone in thema betekent namelijk dat de achtergrond, de widgets en de icoontjes van je smartphone allemaal met elkaar matchen.

Vind je dit iets te veel van het goede? Dan kun je ook alleen een set icoontjes downloaden uit de Play Store waardoor de icoontjes van alle apps op je smartphone er ‘hetzelfde’ uitzien. Oké, niet helemaal hetzelfde natuurlijk, maar ze krijgen wel dezelfde stijl. Er zijn ontelbaar veel apps die deze icoon pakketten aanbieden, zoals de strakke optie Whicons of de kleurrijke Outline Icons.

Reageer op artikel:
Android smartphone in eigen stijl: zo pas je het uiterlijk volledig aan
Sluiten