Android smartphone pimpen? De 10 beste apps voor achtergronden!

Ben je die oude vakantiefoto op de achtergrond van je Android smartphone zat? En kun je tussen de 8000 foto’s op je smartphone niet een geschikte achtergrond vinden die niet te druk en afleidend is? Dan zijn er gelukkig een groot aantal apps die allerlei soorten toffe Android achtergronden voor je hebben klaargezet.

Hieronder hebben we in willekeurige volgorde tien verschillende Android achtergrond-apps voor je op een rij gezet. De een heeft ontelbaar veel achtergronden waar je uit kunt kiezen en op de ander creëer je zelf een bescheiden kunstwerk voor op je toestel.

1. Android achtergrond-app: Walli

Op de app Walli staan een groot aantal verschillende creatieve achtergronden gemaakt door verschillende kunstenaars van over de hele wereld. De keuze is erg uiteenlopend, zo staan er allerlei abstracte ‘kunstwerken’ op maar bijvoorbeeld ook fantasy-achtige afbeeldingen.

2. Resplash

Resplash is een product van de bekende website Unsplash.com. Op deze app (voor Android en iOS) staan verschillende mooie stockfoto’s die je gratis als achtergrond op je smartphone kunt instellen. De app laat je makkelijk tussen de meer dan 800.000 HD achtergronden zoeken middels verschillende thema’s.

resplash achtergrond app
Resplash (Afbeelding: Google Play)

3. Abstruct – Achtergronden in 4K

Op Abstruct vind je altijd een achtergrond voor op je smartphone. De app heeft, zoals de naam al doet vermoeden, zo’n 300 abstracte achtergronden in 4K-resolutie. De ene abstracte plaat is nog levendiger en kleurrijker dan de andere.

4. Android Achtergrond op maat: Tapet

Op zoek naar een originele achtergrond voor je Android smartphone? Check dan de app ‘Tapet’. Deze unieke app heeft niet en enorme lading aan foto’s of afbeeldingen waaruit je kunt kiezen, maar genereert een achtergrond voor jouw smartphone op basis van verschillende algoritmen. Daarnaast kun je de app ook dagelijks of wekelijks een nieuwe achtergrond voor je smartphone laten maken zodat hij nooit verveelt.

Tapet Android achtergrond
Tapet app (Afbeelding: Play Store)

5. Wallpapers by Google

Wallpapers by Google is een gratis app van Google. De app heeft een relatief kleine selectie achtergronden voor je in huis maar heeft daarnaast nog meer functies, zoals het automatisch wisselen van achtergronden. Ondanks de relatief kleine selectie afbeeldingen is de app razend populair. Dit komt voornamelijk doordat de afbeeldingen die wel beschikbaar zijn op de app een hoge kwaliteit hebben en een groot aantal bekende kunstenaars afbeeldingen ontwerpt voor de app.

6. Vind een achtergrond op Reddit

Je had deze naam misschien niet in dit lijstje verwacht, maar Reddit is een verrassend goede smartphone achtergrond-app. Het is misschien even zoeken voordat je de juiste plaat hebt gevonden, maar er staan veel goede achtergronden tussen in allerlei resoluties. Ben jij fanatiek op Reddit? Dan weet jij vast de achtergrondgoudmijn te vinden.

7. Sphaera

Een van de meest unieke apps uit dit rijtje is Sphaera. Deze app voor Android laat jou een unieke achtergrond maken van een stukje wereldkaart. Je kunt zelf kiezen welk stukje van de wereld dit moet zijn; de kaart van de stad waarin je woont of van je favoriete vakantiebestemming. Daarna kun je de kleur van de kaart zo instellen dat hij perfect bij jouw eigen stijl past. Alle afbeeldingen worden gegenereerd in 4K.

8. Muzei Live Wallpaper

Geen zin om na te denken over je achtergrond? Laat het denkwerk dan over aan Muzei. Deze live Android achtergrond-app ververst je dagelijkse lock screen namelijk met de nieuwste kunstwerken. Daarnaast kiest hij iedere paar uur een nieuwe achtergrond voor je smartphone uit jouw favoriete opgeslagen foto’s.

9. Relatief nieuwe achtergrond-app voor Android: Vectorify da home

De nieuwe app ‘Vectorify da home’ heeft wat weg van de app ‘Tapet’, maar is iets simpeler. Met deze app creëer je zelf een basic achtergrond voor je smartphone. Daarvoor kun je uit verschillende graphics kiezen, de kleuren van de voor- en achtergrond selecteren en de helderheid van de afbeelding bepalen. Op deze manier heb je een soort onpersoonlijke doch gepersonaliseerde achtergrond voor je Android smartphone.

10. Eentje voor de hipsters: Walpy

Een andere relatief nieuwe app is ‘Walpy’. De app heeft een groot aantal achtergronden beschikbaar waar menig hipster-hart harder van gaat kloppen. Denk bijvoorbeeld aan het blad van een plant tegen een pastel-kleurige achtergrond of het shilouet van een palmboom bij paarse zonsondergang. Daarnaast verandert de app de achtergrond van je smartphone een aantal keer per dag. Tenminste, als hij detecteert dat je smartphone genoeg batterij heeft en op een wifi-netwerk is aangesloten.

Reageer op artikel:
Android smartphone pimpen? De 10 beste apps voor achtergronden!
Sluiten