Android smartphone pimpen? Dit zijn met gemak de beste launchers!

Een van Androids beste functies is dat je de interface zelf kunt aanpassen. Of nou ja ‘zelf’, met behulp van een Android Launcher. Dit is een app die de interface van je Android smartphone wat spannender maakt. Eigenlijk vervangt deze het standaard beginscherm van je Android smartphone.

Er zijn veel verschillende Android launchers met verschillende functies; de een is voornamelijk bedoeld voor een toffe en strak uitziende display, en de andere functioneert bijna als een personal assistant. Hoe kies je de juiste launcher? Hieronder staan de vijf beste launchers van 2020 voor je op een rij.

Oud maar goud: Nova Launcher

Nova Launcher is een van de oudste launchers en misschien ook een van de, al dan niet, de populairste voor Android. Dit laatste heeft de app te danken aan de vele mogelijkheden voor het customizen en het enorme gebruiksgemak. Met Nova Launcher ontwerp je een thuisscherm die er precies zo uitziet als jij wilt zonder dat hij onhandig wordt.

Een van de ‘nadelen’, als je dit een nadeel mag noemen, is dat de app zo veel opties heeft dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Als je wordt afgeleid ben je zo langer bezig met het ontwerpen van de layout van je smartphone dan dat je hem daadwerkelijk gebruikt.

Nova Launcher Android
Nova Launcher (Afbeelding: Google Play)

Een favoriete Android Launcher: Smart Launcher 5

Zoals in het begin van dit artikel gezegd zijn er verschillende typen Android launchers die zijn bedoeld voor verschillende doeleinden. Zogenaamde ‘smart’ launchers zijn meer functioneel dan de meeste design-launchers. Deze apps zijn bedoeld om de apps en informatie die jij nodig hebt op de voorgrond te plaatsen zodat je alles waar je naar zoekt direct bij de hand hebt. Deze app is er daar een van.

Smart Launcher 5 deelt de apps op je smartphone automatisch in in verschillende categorieën. Dit ruimt je smartphone lekker op. Een andere topfunctie van de app is dat hij veel verschillende opties voor snelkoppelingen heeft die je met verschillende gebaren kunt bedienen.

Customise je Android smartphone met een Microsoft app

Deze launcher van Microsoft laat je Android smartphone er niet matchen met de Windows 10 software of met de oude Windows smartphones. Microsofts app is een goede keuze omdat hij juist heel lekker werkt op Android en echt een native ervaring voor Android heeft. Deze app focust zich op een strak thuisscherm, het gebruik van widgets en uiteraard een naadloze integratie voor al je Microsoft-accounts.

Microsoft launcher
Microsoft Launcher (Afbeelding: Microsoft)

Super snelle Android launcher: Niagara Launcher

Deze app is de nieuwste uit dit rijtje maar doet zeker al mee met de grote jongens. Hij werkt super snel, simpel en doet het ook erg goed op smartphones met beperkt geheugen. Het gebruiksgemak van deze app is groot en een van de redenen waardoor het zo’n populaire launcher is. Niagara Launcher is de app voor wie geen behoefte heeft aan een enorm scala aan functies en opties, maar simpelweg een launcher zoekt die snel is en een strakke layout heeft.

Niagara launcher
Niagara Launcher (Afbeelding: Play Store)

De app voor Pixel smartphones: Lawnchair 2

Lawnchair 2 is een geliefde launcher voor Google’s Pixel smartphones. Anders dan de Pixel Launcher heeft deze app wél een groot aantal functies voor het customizen van het thuisscherm, de Dock, layout van- en mappen voor de apps en meer. Als je een Pixel smartphone hebt dan is deze app zeker het proberen waard. Wie handig is met coderen van Android-apps kan overigens ook in de open-source van de app duiken en daar eventuele verbeteringen aanbrengen.

Lawnchair 2
Lawnchair 2 (Afbeelding: Play Store)
Reageer op artikel:
Android smartphone pimpen? Dit zijn met gemak de beste launchers!
Sluiten