OnePlus lijkt Samsung flink uit te dagen met opvouwbare Android-smartphone

Smartphones Mark Hofman 30 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Samsung is heer en meester op het gebied van opvouwbare smartphones. De grootmacht uit Zuid-Korea begon het spelletje als eerste, heeft het inmiddels het best onder de knie en kwam tot op heden geen concurrent tegen die het beter deed. Verschillende Android-fabrikanten doen hun best, maar gaat het OnePlus worden die de markt op z’n kop zet?

Het Chinese OnePlus kan zomaar eens de volgende grote speler worden op het gebied van opvouwbare Android-smartphones. Eerder deze week kregen we de eerste beelden van het toestel te zien en nu lekken er een aantal belangrijke specificaties uit.

Opvouwbare Android-smartphone van OnePlus

Voor het eerste deel van het verhaal moeten we terug naar begin dit jaar. Dat was het moment dat OnePlus aan de wereld liet weten bezig te zijn met een opvouwbare Android-smartphone. Op welke datum of in welke maand we aan de slag konden, werd nog niet duidelijk. Wel was er een indicatie: in het derde kwartaal van 2023 moest hij verschijnen.

Nu we daar steeds dichterbij komen, lijkt er ook meer informatie op te duiken. Tien dagen geleden publiceerden OnLeaks en Smartprix, twee grote namen uit de Android-markt, renders van het veelbesproken toestel. Simpel gezegd: deze beelden zijn gemaakt vanuit de informatie die door geruchten en testunits beschikbaar is.

OnePlus lijkt Samsung flink uit te dagen met opvouwbare Android-smartphone
De Fold uit China (Afbeelding: OnLeaks x Smartprix)

Hoewel het ons een aardig beeld geeft van wat OnePlus ons precies wil bieden, moeten we die beelden wel met een korreltje zout nemen. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat we er niet van kunnen genieten.

Als OnePlus daadwerkelijk een opvouwbare Android-smartphone op de markt brengt met dit ontwerp, heeft Samsung in ieder geval een nieuwe leerschool gevonden.

OnePlus lijkt Samsung flink uit te dagen met opvouwbare Android-smartphone
De Fold uit China (Afbeelding: OnLeaks x Smartprix)

Samsung krijgt pittige concurrentie in Android-markt

Nadat we even hebben kunnen genieten van de beelden, komt OnLeaks met nog meer informatie. Samen met de website MySmartPrice dropt het belangrijke specificaties van de OnePlus-smartphone die Samsung en Google moet uitdagen.

Android-gebruikers krijgen met de opvouwbare telefoon van OnePlus een 6,3-inch AMOLED-beeldscherm in handen met een verversingssnelheid van 120 Hz. Wanneer ze het toestel openklappen, geeft een 7,7-inch AMOLED-beeldscherm met dezelfde snelheid zich prijs. Iets wat dit model dus nu al beter doet dan de Samsung Galaxy Z Fold 4.

Verder is het toestel naar verluidt voorzien van een 4800 mAh-batterij die opgeladen kan worden met een maximale snelheid van 67W. De 100W-snellaadtechnologie uit de OnePlus 11 zal dus niet aanwezig zijn.

Op cameragebied kan men een 48-megapixel groothoeklens, 48-megapixel ultragroothoeklens en 64-megapixel telefotolens verwachten. Er zijn twee selfiecamera’s in het spel: aan de buitenkant een met 32 megapixels en aan de binnenkant eentje met 20 megapixels. Die laatste zal onder het scherm van het toestel liggen.

OnePlus lijkt Samsung flink uit te dagen met opvouwbare Android-smartphone
De Fold uit China (Afbeelding: OnLeaks x Smartprix)

OnePlus krabbelt langzaam overeind

Hoewel OnePlus in een aardig dipje heeft gezeten en zichzelf nog altijd niet is, gaat het wel weer redelijk goed met het bedrijf. De OnePlus 11 behoort tot de betere Android-telefoons van dit moment, de Nord CE 3 Lite biedt veel voor weinig geld en de OnePlus Pad is een tablet waar veel mensen tevreden over zijn.

De komst van een opvouwbare Android-smartphone is misschien een opvallende zet, maar OnePlus lijkt het wel echt goed aan te pakken. We weten inmiddels wel wat het bedrijf te bieden heeft en dat het grote spelers als Android en Google kan uitdagen.

Het zal nog even duren voordat we het toestel echt te zien krijgen, maar ik zal niet ontkennen dat ik bijzonder enthousiast ben over dit specifieke model. Let the fun begin!

iPhone loopt in iOS 17 functie mis die de Google Pixel al jaren heeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen