Mark Hofman
Mark Hofman Nerdy Stuff 5 sep 2020

Android smartwatches: de 5 allerbeste modellen van de markt

Het kopen van een smartwatch kan lastig zijn. Zeker gezien het feit dat de Apple Watch door de meeste mensen wordt aangeraden. Maar wat nou als jij helemaal geen zin hebt in dat spul van Apple? Dan is er ook genoeg keuze op het gebied van Android.

In dit artikel zetten we de 5 beste smartwatches van het moment voor je op een rij. Alle slimme horloges in deze lijst draaien op Android en zijn, wat ons betreft, het proberen meer dan waard.

De 5 beste Android smartwatches

Op het gebied van Android is er altijd veel keus geweest. Dat is zo op het gebied van smartphones en dat is ook zeker zo op het gebied van smartwatches. Fans van Apple kunnen snel een keuze maken tussen een ouder model en een nieuw model. Die keuze is voor mensen die graag aan de slag gaan met Android een stukje lastiger.

Gelukkig houden wij graag een oogje in het zijl en hebben we de vijf beste smartwatches van het moment voor je op een rij gezet. Het is geen ranglijst, dus de smartwatches staan niet op volgorde.

In dit artikel zitten affiliate links verwerkt. Het zorgt ervoor dat, wanneer jij een artikel koopt via een van deze links, wij een kleine percentage krijgen van het aankoopbedrag. Voor jou verandert er niets, maar voor ons is het best mooi meegenomen. Wil je het liever niet, dan staat het je uiteraard vrij om via een andere weg een smartwatch te kopen. 

#1 Samsung Galaxy Watch 3

Wie opzoek is naar de meest recente technologieën in smartwatches, die komt op dit moment als snel bij de Galaxy Watch Active 3 uit. Het slimme horloge is tegelijkertijd met de Galaxy Note 20-serie onthuld en is dus hartstikke nieuw. De Galaxy Watch 3 is makkelijk een premium horloge te noemen voor het dagelijkse leven. Net als de voorgaande modellen uiteraard, maar dan dit keer wel met een lading nieuwe gezondheid- en fitness functionaliteiten.

De Samsung Galaxy Watch 3 behoort tot de beste smartwatches van de markt. Hij is beschikbaar in een 41mm (43 gram) en een 45mm (49,2 gram) variant. Heeft een bandje ter grootte van 20mm of 22mm, afhankelijk van welk model je kiest. Vervolgens sleept de batterij je twee tot drie dagen mee, draait het horloge op Tizen OS en is hij opgewassen tegen water. Met een hartmonitor, automatische workout tracking, sleep tracking en draadloos opladen biedt de Galaxy Watch Active 3 voldoende functionaliteiten.

De Samsung Galaxy Watch 3 is vanaf €399,95 te koop!

Samsung Galaxy Watch 3
In het zwart (Afbeelding: Samsung)

#2 Mobvoi TicWatch Pro

Mobvoi is misschien een merk dat je nog niet zo goed kent. Maar in de wereld van de smartwatches staat het bedrijf goed bekend. Zeker dankzij de TicWatch Pro. Dit slimme horloge is ontzettend handig, omdat je hem ook goed kan gebruiken zonder telefoon. Zo ontvang je telefoontje of stream je muziek, zonder dat je daar je smartphone voor nodig hebt. Dankzij het twee-in-een scherm zie je alles ook goed in de buitenlucht en dat is een extra fijne toevoeging.

De Mobvoi TicWatch Pro is 44mm groot en beschikt over een 1.39-inch LCD scherm. Hij weegt zo’n 40 gram en je kan er een bandje van 22mm bij dragen. De TicWatch Pro draait op Google’s Wear OS, is waterbestendig, kent een hartmonitor en is voorzien van een slaapmeter. Wie zijn smartwatches graag draadloos oplaadt of het fijn vindt om een automatische workout tracker te hebben, die grijpt bij dit horloge mis.

De Mobvoi TicWatch Pro tik je voor €214,99 op de kop!

Mobvoi TicWatch Pro smartwatches
De TicWatch Pro (Afbeelding: Mobvoi)

#3 Samsung Galaxy Watch Active 2

Een van de fijnste smartwatches van vorig jaar, vond ik persoonlijk toch wel de Samsung Galaxy Watch Active 2. Het voelde een beetje of het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn ideale smartwatch op de markt had gebracht. De Active 2 zag er niet alleen strak uit, maar maakte ook onder de motorkap indruk. Een fantastische accuduur, makkelijk in gebruik en voorzien genoeg gezondheidsfunctionaliteiten om de sporters tevreden te houden.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is zowel in een 40mm variant (20mm band en 37 gram) als in een 44mm variant (20mm band en 42 gram) te verkrijgen. Met een volle accu hou je het makkelijk twee tot drie dagen uit en ook dit model is waterbestendig. Je kan ervoor kiezen om een LTE verbinding op te zetten met de smartwatch, maar dan moet je wel een apart model kopen. Naast dat minpuntje levert de smartwatch wel gewoon een hartmonitor, slaaptracker, GPS-ondersteuning en een automatische workout tracker. Draadloos opladen is ook mogelijk.

Samsung Galaxy Watch Active 2 scoor je vanaf €189!

Samsung Galaxy Watch Active2
De serie (Afbeelding: Samsung)

#4 Garmin Forerunner 245 Music

Smartwatches bieden over het algemeen hetzelfde, maar er zitten modellen tussen die zich op een speciale doelgroep richten. De smartwatches van Garmin, en dan met name de Forerunner 243 Music, is daar een goed voorbeeld van. Het slimme horloge is volledig gericht op, je raadt het al, hardlopers! Dat is te zien aan het display dat goed af te lezen is in de buitenlucht, de uiterst comfortabele band, de uitstekende accuduur en de focus op workouts.

De Garmin Forerunner 245 Music is te verkrijgen in 42mm met een 1.2-inch display. De band is 20mm en het gewicht ligt rond de 38 gram. Met een enkele lading doe je makkelijk een week, waardoor dit horloge er met kop en schouders bovenuit steekt. Hij is waterbestendig, is voorzien van een hartmonitor, automatische workout tracking en een slaaptracker. Het is alleen niet mogelijk om een simkaart te gebruiken. Net als dat ondersteuning voor NFC en draadloos opladen ontbreekt.

De Garmin Forerunner 245 Music tik je voor €171 op de kop!

Garmin Forerunner 245 smartwatches
De Forerunner 245 (Afbeelding: Garmin)

#5 Samsung Galaxy Watch Active

Eerder deze lijst hadden we het al over de Samsung Galaxy Watch Active 2, maar ook zijn voorganger is een aanrader. Smartwatches kunnen al snel vrij prijzig zijn al is de Galaxy Watch Active 1 een goede deal. Dat terwijl het eerste model slechts een half jaar ouder is dan het nieuwere model. Daarom ook deze smartwatch een aanrader. Het maakt niet uit of het nu komt door het prachtige AMOLED scherm, de accuduur of de indrukwekkende functionaliteiten waar Samsung om bekend staat. Het is gewoon een hele goede deal. Misschien wel de beste op dit moment.

De Samsung Galaxy Watch Active is 40mm groot en heeft een band van 20mm. Het slimme horloge weegt 25 gram, draait op Tizen OS en is waterbestendig. Met de batterij doe je ook weer twee tot drie dage. Verder is het horloge voorzien van een hartmonitor, een slaaptracker, NFC, GPS, een automatische workout tracker en is er ondersteuning voor draadloos opladen. Er zijn wel degelijk een aantal gezondheidsfunctionaliteiten die ontbreken ten opzichte van het nieuwe model en ook is het niet mogelijk om een LTE-variant te scoren.

De Samsung Galaxy Watch Active tik je voor €169 op de kop!

Galaxy Wearables
Active 1 (Afbeelding: Samsung)

Meer smartwatches?

Meer weten over smartwatches of de meest recente ontwikkelingen volgen? Check dan zeker ook even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Android smartwatches: de 5 allerbeste modellen van de markt
Sluiten