Een Android telefoon bedoeld om mee te bellen? Het is juist een bron van entertainment!

Een telefoon is al lang niet meer het apparaat waarmee we alleen bellen. De mobiele telefoon is anno 2017 een bron van entertainment. Het YouTube-icoon staat ondertussen op onze duim gedrukt en maken we iedere tien minuten wel een foto of video. Hierbij een aantal trucs die ervoor zorgen dat je nog meer uit je Android toestel haalt als het gaat om entertainment.

Hoe optimaliseer je je Android telefoon voor gamen?

Wij gamen er wat op los op onze smartphone. Maar dit willen wij natuurlijk wel met de beste spelervaring. Wist je dan ook dat je je Android telefoon voor gaming optimaal kunt instellen? Dit doe je met de Game Tuner app.

Met deze app kun je bijvoorbeeld je schermresolutie en frame per seconde eenvoudig per spel aanpassen. Daarnaast is het ook mogelijk om je batterijverbruik tijdens het gamen te beperken. Ontdek hoe je dit allemaal instelt:

Zo maak je 360 graden foto’s op een Android telefoon

360 graden foto’s, wij kunnen er niet meer omheen. Overal duiken ze op en op Facebook worden ze steeds populairder. Logisch, je kunt meer met een afbeelding laten zien. Daarnaast kun je de foto op het scherm meedraaien waardoor je het gevoel krijgt alsof je er echt bij bent. Dat zorgt natuurlijk voor een vernuftig effect. Check onderstaande video en deel ook 360 graden foto’s met je vrienden op Facebook.

Slow motion filmen met de slow motion app: Hoe werkt dat?

Naast het maken van 360 graden foto’s kun je ook slow motion video’s met je Android toestel maken. Hoe dat werkt? Simpel! Check onderstaande video en je volgende video film je met een framerate van 240 frames per seconde.

Weet je niet wat een framerate is? Shame on you! Kort gezegd: hoe hoger je framerate, hoe meer beelden je op kunt nemen per seconden, en hoe trager je deze vervolgens kunt afspelen.

Snel je camera gebruiken doe je zo

In sommige gevallen wil je vliegensvlug je camera erbij pakken om snel een foto te maken. Voordat je het weet is ‘het perfecte moment’ voorbij. De ontwikkelaars van Android snappen dit en hebben het mogelijk gemaakt om snel je camera te gebruiken. Dit doe je door tweemaal op de startknop te drukken:

ISO en sluitertijd instellen: Hoe stel je de ISO waarden en sluitertijd in?

Terwijl je in sommige situaties snel foto’s wilt schieten, wil je in andere situaties juist de tijd nemen om het perfecte plaatje te fotograferen. Met een Android telefoon kun je fotograferen als een ‘professional’, omdat je de ISO-waarden en sluitertijd handmatig kunt instellen.

Door de ISO en sluitertijd handmatig in te stellen maak je foto’s kwalitatief een stuk beter. Vooral wanneer je in een donkere of te lichte omgeving bent. Check it out en ga te werk als een professional:

En dan nog even dit… Android & You

Al enkele maanden delen wij binnen bepaalde thema’s de beste trucs om alles uit je Android toestel te halen. Zo is Android je beste buddy in de keuken en kun je Android optimaal inzetten voor een gezonder leven. Dit allemaal dankzij Android & You: het YouTube-kanaal dat ons alles over Android leert. Android geeft nou eenmaal ieder stukje van je leven een upgrade!

Kom met jouw onmisbare Android-tip op Android & You!

Wij weten zeker dat jij ook een tip hebt die iedere Android-gebruiker moet weten. Laat jouw tip hier achter en wie weet zie je jouw input in de nabije toekomst op Android & You.

In samenwerking met Android

Reageer op artikel:
Een Android telefoon bedoeld om mee te bellen? Het is juist een bron van entertainment!
Sluiten