David van Benthem
David van Benthem Smartphones 21 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Je Android telefoon is kwijt: hoe krijg je hem terug?

Het overkomt ons allemaal weleens. Soms ligt hij gewoon op de bank en de andere keer heb je hem gewoon in de wc laten liggen. In het worst-case-scenario is je telefoon gestolen. Hier lees je hoe je je telefoon terugkrijgt, als je hem om wat voor reden dan ook kwijt bent.

Laten we eerst positief blijven en ervan uitgaan dat je zelf gewoon vergeten bent waar je Android toestel ligt. In dat geval kan het handig zijn om iemand naar je telefoon te laten bellen die op dat moment in het huis is, waar je denkt dat de telefoon ligt.

Find my Device voor de telefoon die kwijt is

Als het complexer ligt, kan je Find my Device raadplegen. Dit is een app van Google die de locatie van je telefoon bijhoudt voor als je hem kwijt bent. Zo kan je vanaf je computer zien waar je toestel is. Natuurlijk is het niet zo precies dat de app weet of hij nou onder de bank ligt of in de keuken, maar wel of het überhaupt thuis ligt. Het instellen van de app is gemakkelijk en is binnen 5 minuten gedaan.

Om die app te laten werken moet je de app wel vooraf hebben ingesteld. En veel mensen denken daar gewoonweg niet aan. Als je het instellen van een app teveel moeite vindt, noteer dan in ieder geval het IMEI nummer van je telefoon. Jouw IMEI nummer kom je te weten door naar *#06# te bellen vanaf jouw telefoon. Via deze link kan je jouw telefoon op een zwarte lijst plaatsen, waardoor simkaarten in je telefoon niet meer geaccepteerd worden. Gebruik deze optie alleen als je ten einde raad ben en dit je laatste redmiddel is.

Samsung Galaxy S20 Galaxy S10
Zulke parels kwijtraken: dat wil je toch koste wat kost voorkomen? (Afbeelding: Dominick Vietor /WANT)

Het serienummer

Om aangifte te doen kan het tenslotte handig zijn om het serienummer van je telefoon ook op te slaan. Je serienummer kom je te weten door naar ‘Instellingen’ te gaan en daarna naar ‘Over je telefoon’. Dit is een preventieve maatregel, aangezien je je serienummer mogelijk niet meer kan opzoeken als je toestel kwijt is. Als je geluk heb staat het serienummer nog wel op de doos waarin je telefoon inzat toen hij nieuw was.

Bedenk je wel dat het zelfs voor de politie niet gemakkelijk is om je telefoon terug te vinden. Daarom is het zeker aan te raden om op je huidige telefoon preventief Find my Device te installeren. Zo ben je je kwijtgeraakte telefoon immers net een stapje voor: waar hij ook mag zijn.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Je Android telefoon is kwijt: hoe krijg je hem terug?
Sluiten