Bij deze smartphonemakers krijg je het snelst nieuwe Android updates

Elk jaar komt Google weer met een nieuwe versie van het Android besturingssysteem inclusief allerlei nieuwe features en goodies om enthousiast over te worden. De updates zijn er echter niet alleen om je smartphone steeds handiger en slimmer te maken, maar komen ook met belangrijke veiligheidsupdates. Daarom is het ook belangrijk dat gebruikers de updates tijdig krijgen. Helaas weten we ook dat sommige smartphonemakers niet al te veel haast lijken te hebben met het uitrollen van Android updates. Dit zijn de smartphonemakers die er vaart achter zetten.

Nokia het snelst met Android updates

Onlangs heeft het onderzoeksbureau Counterpoint Research eens onder de loep genomen hoe snel de 10 grootste smartphonemakers hun gebruikers voorzien van Google’s nieuwe Android updates. Verrassend genoeg bleek Nokia hier een absolute ster in te zijn. Zo heeft HMD Global ervoor gezorgd dat 96 procent van de Nokia toestellen die sinds het derde kwartaal van 2018 verkocht zijn, voorzien zijn van Android Pie. Samsung komt op de tweede plek met 89 procent, terwijl Xiaomi de derde plek inneemt met 84 procent. Aan de andere kant lijken LG, Alcatel en Tecno het minst hun best te doen om vaart te maken met nieuwe Android updates. Op het moment zou 16 procent van de LG toestellen verkocht sinds het derde kwartaal van 2018 voorzien zijn van android Pie en bij Alcatel en Tecno zou dat respectievelijk 14 en 5 procent zijn.

Android updates smartphonemakers
Bron: Counterpart Research

Updates belangrijker dan ooit

En dat terwijl het tegenwoordig belangrijker dan ooit is om ook oudere toestellen te voorzien van updates. Aangezien smartphones steeds duurder worden, houden gebruikers ook langer vast aan hun oude toestellen. In de VS zouden gebruikers gemiddeld zo’n 30 maanden doen met hun toestel, terwijl er een tijd was dat mensen over het algemeen elk jaar of om het jaar voor een nieuwe smartphone gingen.

Android updates smartphonemakers
Bron: Counterpart Research

In ieder geval zijn er elk jaar weer nieuwe kansen en wie weet dat het onderzoek sommige smartphonemakers motiveert om toch wat sneller met nieuwe Android updates te komen. Binnenkort is het alweer tijd voor Android Q en het nieuwe besturingssysteem zou komen met een feature, die briljant is voor je smartphone batterij.

Slashgear

Reageer op artikel:
Bij deze smartphonemakers krijg je het snelst nieuwe Android updates
Sluiten