Waarom jij je toekomstige Android nooit meer op vliegtuigmodus hoeft te zetten

Smartphones Sabine Schults 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Smartphones zijn niet weg te denken uit ons leven en worden ieder jaar weer slimmer dankzij de nieuwste functies. Als het aan Google ligt, gaat je toekomstige Android-toestel zelfs nog een stapje verder. Met name als je in de wolken bent.

Aan boord van een vliegtuig krijg je van het cabinepersoneel vrijwel altijd de vraag om je smartphone op vliegtuigmodus te zetten. Dit is om storingen met de elektronica van het vliegtuig te voorkomen. Volgens Android Authority hoeft cabinepersoneel hier in de toekomst niet meer om te vragen. Dat zit zo.

Vaarwel vliegtuigmodus?

Google zou werken aan een functie met de naam Connect Flight Mode. Het techbedrijf heeft hiervoor namelijk een patent ingediend.

Met deze feature schakelt je Android-smartphone voortaan automatisch naar de vliegtuigmodus als het vliegtuig in de lucht is. Ook wordt de functie vanzelf weer uitgeschakeld zodra je bent geland.

Naar verluidt kun je terwijl de functie actief is, verbonden blijven via bluetooth en wifi (indien dit aanwezig is in het vliegtuig). Je Android-toestel zou door middel van de reeds aanwezige gyroscopen, versnellingsmeters en andere sensoren moeten kunnen meten of je in een (opgestegen) vliegtuig zit.

Het is maar een Android-patent

Hoewel de functie erg nuttig klinkt voor mensen die heel vaak vliegen, is het belangrijk om te onthouden dat het slechts om een patent gaat. Technologiebedrijven zoals Google en Apple dienen ontzettend veel patenten in, maar slechts enkele daarvan zien ook daadwerkelijk ooit het daglicht. Het is dus nog niet zeker of de Connect Flight Mode er ook écht ooit komt.

Vliegtuigmodus Android
Vliegtuigmodus. (Afbeelding: Unsplash)

Bovendien is het maar de vraag of een dergelijke functie die je Android-smartphone automatisch op vliegtuigmodus zet wel echt nodig is. De Europese Unie lieten vorig jaar bijvoorbeeld weten dat passagiers in de lucht gebruik moeten kunnen maken van 5G-netwerken. Dat zou een vliegtuigmodus compleet overbodig maken.

Het ligt niet aan jou: vliegtuigen krijgen meer te maken met turbulentie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen