Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 15 nov 2020

Android widget zet je smartphone visueel terug in de tijd

Er zijn twee dingen waar je nooit op uitgekeken raakt omdat ze altijd veranderen: het weer en de tijd. En laten dit nou precies twee dingen zijn waar wij Nederlanders enorm van houden. Was er maar een manier om die twee dingen duidelijk weer te geven op je Android smartphone…

Oké, die manier bestaat natuurlijk al jaren. Denk aan verschillende apps maar ook aan de UI die smartphonefabrikanten ontwerpen voor de achtergrond van onze smartphones. Een van de beste voorbeelden komt van HTC. De meest kenmerkende features van een Android smartphone van HTC is, of beter gezegd ‘was’, de ‘Tijd en Klok’-widget. Wil je deze iconische widget op je nieuwe smartphone? Dat kan.

‘Weer en Klok’-widget van HTC op een nieuwer Android toestel

Nederlanders staan bekend om hun punctualiteit (al gaan de Duitsers er misschien heel flauw stereotiep met de hoofdprijs vandoor). Ze schromen ook niet om twintig keer per dag het weer te checken op vier verschillende weer-apps en -websites. De ouderwetse widget van HTC combineert deze twee dingen perfect.

Nu horen we je denken, ‘Ik heb al jaren geen HTC smartphone meer dus wat moet ik met dit verhaal?’. We begrijpen natuurlijk best dat je geen oude HTC Desire of HTC One meer op zak hebt. Dat toestel heb je waarschijnlijk al lang geleden omgeruild voor een nieuw Android toestel van Samsung, Google of OnePlus. Gelukkig is er een manier om deze oude gouden widget naar je nieuwe Android smartphone te halen.

HTC clock Android app
De ‘flip’ klok met weergave van het weer (Afbeelding: Play Store)

Download de widget in de Play Store

De installatie van deze widget op je Android smartphone is niet moeilijk. Je moet er alleen even voor naar de Play Store om de Sense Flip Clock & Weather-app te downloaden. Is de download voltooid? Klik dan op de app waarna de weerpagina van de stad waarin je woont op het scherm verschijnt.

Om de widget op je thuisscherm te krijgen moet je terug naar dit scherm gaan >> Tap op het scherm en houd je vinger iets langer op het scherm tot een menu verschijnt >> Klik vervolgens op ‘Widgets’, selecteer de juiste widget en sleep hem naar je display. Voilà! Een beetje nostalgie op je nieuwe Android smartphone.

Reageer op artikel:
Android widget zet je smartphone visueel terug in de tijd
Sluiten