Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 22 dec 2018

Android gebruikers kunnen YouTube filmpjes nu 1,75x zo snel afspelen

Als je op YouTube bezig bent met filmpjes afspelen, kun je ervoor kiezen om ze langzamer of sneller af te spelen dan standaard. De opties met betrekking tot de afspeelsnelheid waren altijd 0,25x, 0,5x, 0,75x, normaal, .1,25x en 2x. Android Police liet onlangs weten dat aan de desktop versie recentelijk ook 1,75x is toegevoegd en nu kunnen ook Android gebruikers met de nieuwe snelheid aan de slag.

Onlogisch gat afspeelsnelheden

Op zich is het niet zo vreemd dat Google ervoor heeft gekozen om de nieuwe afspeelsnelheid aan de Android app toe te voegen. Gebruikers zouden namelijk specifiek ernaar hebben gevraagd. Daarnaast was het eigenlijk eerder vreemd dat de optie er niet was en is het toch ook wel wat logischer na de .1,5x snelheid. De sprong naar 2x was altijd redelijk groot vergeleken de andere stappen. Nu lijkt het allemaal wat meer te kloppen en is elke stap 0,25x groter dan de vorige.

Volledige films gratis Youtube

1,75x afspelen in YouTube

Als je gebruik wilt maken van de nieuwe afspeelsnelheid kun je in de Android YouTube app naar je filmpje gaan en kies je daarna voor het stipjes-menu over de video. Vervolgens krijg je onderin verschillende opties, waaronder ook ” Playback speed” met daarachter de optie die op het moment actief is. Tap op die optie, bijvoorbeeld “Normal”, en vervolgens krijg je alle andere opties waar je uit kunt kiezen. Als het goed is zie je nu dus ook de 1,75x optie ertussen staan.

Waarom snelheid veranderen?

Waarom zou je de afspeelsnelheid willen veranderen? Daar zijn verschillende redenen voor. Vaak willen gebruikers video’s net wat sneller afspelen als ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar bepaalde informatie, die pas later in de video wordt vermeld. Dan is het lekker als de video net wat sneller wordt afgespeeld, zodat je niet te veel tijd kwijt bent. Soms komt het ook voor dat bijvoorbeeld instructievideo’s net wat te snel gaan. Dan is het juist weer handig dat je de video wat langzamer kunt afspelen.

Hoe snel je je filmpjes ook afspeelt, het moge duidelijk zijn dat sommige filmpjes een stuk vaker worden afgespeeld dan anderen. Dit zijn bijvoorbeeld de tien best bekeken YouTube video’s van 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

PhoneArena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android gebruikers kunnen YouTube filmpjes nu 1,75x zo snel afspelen
Sluiten